Războiul nervilor pe legile educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Războiul nervilor pe legile educaţiei
Războiul nervilor pe legile educaţiei

Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea susţine că Guvernul va pica dacă premierul Emil Boc îşi asumă răspunderea pentru reforma în Învăţământ. PSD a anunţat cu lejeritate varianta căderii Guvernului, în cazul în care premierul nu va renunţa la decizia privind asumarea răspunderii pe legile educaţiei.

Scenariul privind inevitabila cădere a Guvernului, în cazul în care premierul nu ţine cont de poziţia PSD, a fost zugrăvit fără ezitare de vicepreşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea. „Guvernul va pica, dacă premierul Emil Boc va insista să îşi asume răspunderea pentru legile educaţiei!“, a tunat Dragnea, într-o emisiune televizată.

Potrivit vicepreşedintelui PSD, nemulţumirea membrilor partidului său ţine de faptul că, pe acest pachet de legi, „colegii de la PDL vor să le dea un test de fidelitate“, ceea ce, din punctul său de vedere, este „o greşeală, un infantilism politic“. „Cred că şi PDL o să se mai gândească şi, în zilele următoare, o să reuşim să tranşăm acest subiect“, a mai declarat Dragnea.

Boc, dispus să demisioneze

Premierul Emil Boc a dat asigurări, într-o emisiune la postul public de televiziune, că „nu se ţine de scaun“ şi va merge până la capăt cu asumarea, fiind chiar dispus să demisioneze, în cazul în care nu-şi va vedea reformele îndeplinite.

„Mergem în Parlament, şi cei care nu doresc nu votează. Asta este: cade Guvernul! (…) Să ştiţi că un prim-ministru care pleacă acasă este un prim-ministru fericit în perioadă de criză, după greutăţile pe care le are. Am o meserie de cadru didactic universitar, aşa că nu ţin cu forţa de scaunul pe care îl am“, a declarat Boc.

Democrat-liberalii susţin însă că declaraţiile social-democraţilor se încadrează într-o logică electorală, în condiţiile în care PSD „vrea să rămână agăţat la Putere cu orice preţ“, după cum a declarat secretarul executiv al PDL, Mircea Toader.

„Noi am decis să nu cedăm, ne vom asuma răspunderea pe legile educaţiei. Nu vrem ca aceste legi să intre în malaxorul dezbaterii parlamentare şi să iasă ciuntite peste trei ani. Avem nevoie de ele acum!“, a declarat Toader. În opinia şefului deputaţilor PDL, liderii PSD vor ceda, până la urmă, în ciuda avertismentelor privind căderea Guvernului. „Toate mesajele acestea ale PSD, că nu acceptă asumarea pe educaţie, sunt electorale. Sentimentul nostru este că Guvernul nu va pica!“, a mai spus Toader.

Liberalii au propriile propuneri

De scandalul pe legile educaţiei nu stau departe nici liberalii care, deşi iniţial ameninţaseră cu depunerea unei moţiuni de cenzură, ieri au anunţat că vor depune în Parlament propriile propuneri pe acest domeniu. „PNL va depune, în prima zi a sesiunii parlamentare, la 1 septembrie, un pachet de legi privind educaţia“, a anunţat deputatul PNL Horea Uioreanu.

Acesta a mai spus că PNL a depus şi în martie o propunere legislativă referitoare la educaţie. Proiectul nu a fost însă acceptat de reprezentanţii celorlalte formaţiuni parlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite