Război pe faţă între PSD şi PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda dorinţei comune de a da jos Guvernul Boc, liderii celor două partide de opoziţie se atacă din ce în ce mai dur. După şarjele lansate de PNL în ultimele zile în direcţia social-democraţilor, şeful PSD Victor Ponta (foto) a ieşit la contraatac, deşi la începutul săptămânii declara că nu va replica în vreun fel liberalilor.

„Domnul Antonescu merge la televizor, ne înjură, dar nu el conduce partidul. PNL nu e condus de nimeni", a declarat, ieri, Ponta, citat de Hotnews. Întrebat dacă se aşteaptă la o remaniere după 1 septembrie, Ponta a răspuns că singurul eveniment pe care se bazează social-democraţii „este intrarea liberalilor la guvernare alături de PDL", deoarece în interiorul PNL „există o presiune uriaşă" pentru accederea la Putere.

Reacţia lui Ponta vine după ce, luni seara, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian explica, ironic, de ce PSD a refuzat întâlnirea cu delegaţia FMI. „Ar fi adus aminte tuturor românilor că PSD, ca şi PD, au fost cei care au invitat FMI în 2009 şi poartă aceeaşi răspundere pentru consecinţele acestui acord", a spus Vosganian.

Crin Antonescu a ţinut şi el să-i reamintească lui Ponta, în acelaşi registru, că a făcut parte, alături de Elena Udrea, din guvernul care a contractat împrumutul de la FMI. Şeful PNL i-a împrospătat memoria omologului său social-democrat şi cu privire la cazul Ridzi. "Răspunsul domnului Ponta în legătură cu asta a fost că nu poate comenta pentru că e solidar cu doamna Ridzi, că sunt colegi de Guvern", a rememorat Antonescu.

Preşedintele liberal a criticat virulent PSD şi duminica trecută, când a afirmat că problema PSD este "despărţirea de Ion Iliescu" şi reformarea internă. Tot atunci, Antonescu condiţiona susţinerea moţiunii de cenzură de un acord cu social-democraţii asupra unei noi formule guvernamentale care să se instaleze la Palatul Victoria după căderea Guvernului Boc. În urma cu câteva săptămâni, Antonescu a mai susţinut că felul în care acţionează Victor Ponta duce la supravieţuirea Guvernului Boc.

"Antonescu merge la televizor, ne înjură, dar nu el conduce partidul. PNL nu e condus de nimeni."
Victor Ponta
preşedintele PSD

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite