Război pe banii pentru Primăria Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opoziţia din Baia Mare cere alocarea fondurilor necesare organizării de alegeri la Primăria municipiului şi îi acuză pe  reprezentanţii Puterii pe plan local că se străduie să blocheze banii.

„Această atitudine tendenţioasă a celor de la Putere este determinată de şansele foarte reduse ale candidatului PDL la Primăria Baia Mare”, a declarat pentru „Adevărul” deputatul Cătălin Cherecheş, candidatul USL la aceeaşi funcţie.

Recent, liderii USL au acuzat PDL că are de gând să amâne alegerile de la Baia Mare pentru că nu a găsit un candidat capabil să câştige competiţia. „Există informaţii foarte precise că, în următoarea şedinţă de Guvern, se va petrece încă un lucru scandalos şi hilar.

După ce au stabilit prin Hotărâre de Guvern data alegerilor pentru Baia Mare, aceiaşi guvernanţi, conduşi de ilustrul Boc, vor amâna sine die alegerile deoarece au constatat că le pierd”, declara la acel moment liderul liberal Crin Antonescu.  La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, ameninţa cu atacarea în instanţă a actului normativ prin care Guvernul ar fi amânat alegerile.

Alegerile nu au fost amânate, campania electorală a început, iar în cursă s-au înscris şapte candidaţi: cinci susţinuţi de diferite partide şi doi independenţi. Numai că, deocamdată, banii necesari pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor nu au fost alocaţi, chiar dacă Primăria Baia Mare, cea care trebuie să suporte cheltuielile, spune că a găsit suma de circa 300.000 de RON de care ar fi nevoie.

Pentru a asigura cheltuielile de personal, reprezentanţii primăriei au solicitat Ministerului Finanţelor aprobarea cheltuirii în avans a unor fonduri planificate pentru trimestrul următor, dar solicitarea a fost respinsă. Apoi, Consiliul Local a decis alocarea sumei de bani necesare organizării alegerilor, dar hotărârea a fost atacată în contencios administrativ de prefectul judeţului, Sandu Pocol. În urma acestei contestaţii, consilierii locali au revocat hotărârea.

„Eu am atacat hotărârea pentru că încălca nişte norme ale ministerului de Finanţe. Dar eu nu am niciun interes să se amâne alegerile de la Baia Mare pentru că şi cetăţenii acestui municipiu au dreptul la un primar. Nici vorbă să mă opun sau să blochez eu banii. Sunt jocuri politice în care nu vreau să intru. Dar Primăria Baia Mare ştia că vor fi alegeri, de ce nu şi-au prevăzut în buget la începutul anului banii necesari?”, a declarat pentru “Adevărul” prefectul judeţului Maramureş, Sandu Pocol.

Consiliul Local Baia Mare urmează să se reunească mâine în şedinţă pentru a încerca alocarea fondurilor necesare organizării alegerilor printr-o rectificare bugetară.

Pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare candidează Cătălin Cherecheş (USL), Mihai Pătraşcu (PDL),  Petru Tomoioagă (Partidul Verde), Ciprian Cherecheş (PRM), Doru Dăncuş (PNŢCD) şi independenţii Mircea Dolha şi Vasile Vlaşin. Alegerile vor avea loc pe 8 mai.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite