Război total între liberali şi democraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL şi PD s-au acuzat reciproc în ultimele două zile că ar colabora pe ascuns cu PSD şi ar negocia o nouă majoritate parlamentară. Vicepreşedintele PSD, Dan Nica, a declarat că

PNL şi PD s-au acuzat reciproc în ultimele două zile că ar colabora pe ascuns cu PSD şi ar negocia o nouă majoritate parlamentară. Vicepreşedintele PSD, Dan Nica, a declarat că social-democraţii nu doresc să fie "conexaţi" la certurile dintre liberali şi democraţi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a amintit ieri, în cadrul unei emisiuni televizate, că PD şi PSD au colaborat în mai multe rânduri în parlament. "Legea pentru reforma administraţiei publice locale a fost negociată de PD cu PSD, cu garanţia că baronii locali PSD rămân în funcţie până în 2008. Este de notorietate că ministrul Vasile Blaga a discutat cu social-democraţii", a spus Olteanu, amintind de cazul social-democratului Marian Oprişan şi de instalarea lui George Maior la şefia SRI. Olteanu i-a avertizat pe democraţi că o nouă majoritate parlamentară se poate crea oricând. "E problema PD să aleagă între a-şi asuma politica guvernului sau a fi de partea şefului statului", a arătat liberalul.

"Umilinţa la care este supus acum Partidul Democrat de către partenerii noştri liberali se va plăti. Aliaţii noştri... care trădează cu zâmbetul pe buze şi vorbesc peste tot, se lăbărţează în spaţiile publice televizate şi mass-media de orice natură, spunând că abia aşteaptă să ne dea afară şi să scape. Este o nesimţire pe care Partidul Democrat nu o va ierta niciodată", a replicat Cezar Preda, vicepreşedinte PD. El a respins varianta negocierii cu PSD a unui guvern monocular sau tehnocrat. "Oricine aduce PSD la guvernare fără vot e împotriva interesului PD şi al Alianţei D.A.", a spus Cezar Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite