Război culinar între deputaţi şi senatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, într-o şedinţă a Biroului Permanent al Camerei, preşedintele acestei instituţii, liberalul Bogdan Olteanu, a cerut să se accelereze "transferul de bucătărie", de la Senat la Salonul


Miercuri, într-o şedinţă a Biroului Permanent al Camerei, preşedintele acestei instituţii, liberalul Bogdan Olteanu, a cerut să se accelereze "transferul de bucătărie", de la Senat la Salonul Brâncovenesc. Discuţia a pornit de la faptul că, la restaurantul aflat la subsolul Palatului Parlamentului, deputaţii vor fi nevoiţi să împingă tava alături de ziarişti şi de personalul administrativ din această clădire. Deputatul UDMR Marton Arpad a arătat că, în afara restaurantului de la subsol, mai există şi Salonul Brâncovenesc. "Meniul este mult mai restrâns" la acest salon, s-a plâns Marton Arpad, unul dintre cei care în permanenţă a fost preocupat de dreptul parlamentarilor la o viaţă mai confortabilă. "Salonul Brâncovenesc are trei chelneri absolut bezmetici. Aştepţi o jumătate de oră, vine, comanzi ceva, pune pe masă ce a adus… Am discutat cu domnul Ignat (n.red - este vorba despre deputatul Miron Ignat), pentru că el răspunde de restaurant. Ar trebui să facem ceva (…) fiindcă acolo într-adevăr nu are acces nimeni, dar cine intră acolo nu prea mănâncă", a intervenit în această discuţie aprinsă şi deputatul UDMR Kelemen Hunor. El a fost cel care a propus ca, în consecinţă, să fie adusă la Salonul Brâncovenesc bucătăria care a fost la Senat. Hunor a subliniat şi avantajul că, în acest salon, nu sunt primiţi decât parlamentarii.
Kelemen Hunor a cerut ca în restaurantul de la subsolul Palatului Parlamentului să nu fie permis accesul celor cu aparate foto sau camere de luat vederi. "Asta trebuie să li se spună foarte clar şi foarte corect, fiindcă sunt trei fotografi şi mai vin, şi noi am mai avut surprize în acest parlament şi vom mai avea surprize. Dar trebuie spus că asta este cerinţa noastră, solicitarea noastră. şi, a doua chestiune, haideţi să ne gândim foarte serios dacă încercăm să-i aducem pe cei de la Senat, ca cei de la Restaurantul Brâncovenesc să nu alerge cu ciorba de sus până jos", a propus deputatul UDMR. Preşedintele Camerei, Bogdna Olteanu, a preluat ideea acestuia şi a cerut secretarului general, Georgeta Ionescu, să accelereze "transferul de bucătărie".
Senatorii se plâng că nu au unde mânca
Discuţia din Biroul Permanent al Camerei i-a nedumerit pe senatori întrucât ei nu dispun de un restaurant propriu. Acum circa o lună, deputaţii şi senatorii s-au certat la cuţite pentru controlul asupra restaurantelor din Palatul Parlamentului. Văcăroiu s-a plâns atunci că deputaţii administrează întreaga clădire, inclusiv toate restaurantele. Este posibil ca deputatul UDMR, Kelemen Hunor, să fi dorit să aducă la Cameră restaurantul administrat de Regia Protocolului de Stat, aflată la subsolul fostului sediu al Senatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite