Război PNL-PDL pe cadavrul PNŢCD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aripa proliberală Miluţ se luptă cu tabăra pro-PDL condusă de Radu Sârbu Gruparea condusă de Gheorghe Ciuhandu a convocat un congres extraordinar pentru înlocuirea preşedintelui Marian

Aripa proliberală Miluţ se luptă cu tabăra pro-PDL condusă de Radu Sârbu

Gruparea condusă de Gheorghe Ciuhandu a convocat un congres extraordinar pentru înlocuirea preşedintelui Marian Miluţ cu Radu Sârbu.

Duminică, ţărăniştii vor trebui să aleagă între cele două tabere cu viziuni diferite care se întrunesc la Sinaia şi la Bucureşti. Marian Miluţ, preşedintele PNŢCD, fidel politicii de apropiere de PNL, a chemat membrii de partid la o reuniune de lucru electorală, la Sinaia. La reuniune sunt invitaţi lideri ai PNL, posibil chiar primul-ministru Tăriceanu.

Aripa Radu Sârbu a convocat un congres extraordinar la Sala Radio în aceeaşi zi, pentru a revendica marca şi conducerea partidului. Surse din PNŢCD afirmă că neînţelegerile dintre lideri sunt alimentate de simpatiile lor diferite faţă de PNL sau PDL. Unii dintre liderii PDL, cum ar fi Valeriu Stoica şi Emil Boc, au primit de altfel invitaţii neoficiale la congres.

"Va fi o bătălie decisivă. Este o chestiune de opţiuni între PNL şi PD", afirmă Marian Miluţ, care este conştient că astfel cele două tabere vor ajunge să se judece în instanţă pentru siglă, cu doar trei luni înainte de alegeri. El nu vrea să audă de secesioniştii de la Sala Radio: "Să facă alt partid. Să meargă în altă parte!".

La Congres se va pune problema rezultatelor slabe la locale, a excluderilor de membri dispuse de Miluţ în mod unilateral, a valorilor ţărăniste nerespectate şi chiar schimbarea şefului de partid cu principalul său contestatar, Radu Sârbu, ne-a explicat seniorul de 91 de ani al PNŢCD, Ion Diaconescu.

"Când a fost ales preşedinte, Miluţ s-a angajat ca, în cazul în care nu va obţine la primele alegeri 5%, să-şi dea demisia. Pe cei care i-au cerut demisia - Sârbu, Ghiţă, Dumitriu - i-a dat afară din partid. Însă juriul de onoare s-a autosesizat şi a anulat aceste decizii", ne-a explicat Diaconescu.

Acesta susţine că Miluţ a rămas izolat în încăpăţânarea sa de a se menţine în scaunul de preşedinte. "Cine să-l mai susţină? Am înţeles că doar Pavelescu şi oamenii cu care a venit mai sunt lângă el", a mai spus Diaconescu, înainte de a se arăta complet surprins la auzul invitaţiei unor lideri PDL la Congres: "Ce să caute ei la un astfel de congres? Eu nu am auzit!"

Duel pe internet

Micul război civil ţărănist se duce şi în zona internetului. "Tărăniştii nu-şi identifică propriul partid după Miluţ sau Pavelescu. Deci...CONGRES! Pe cine punem în loc?" se arată pe blogul http://pntcdfaramilut.blogspot.com. Răspunsul îl dă Ciuhandu: "Momentan, avem o singură moţiune, pe cea a domnului Radu Sârbu, pe care o susţinem (...) Eu doresc o colaborare cu PNL, dar sub forma unei alianţe între partide".

Va fi o bătălie decisivă. Este o chestiune de opţiuni între PNL şi PD.
Marian Miluţ,
preşedinte PNŢCD

Miluţ s-a angajat ca, în cazul în care nu va obţine la primele alegeri 5%, să-şi dea demisia
Ion Diaconescu,
senior PNŢCD

Colegii liberale pentru ţărănişti

Un număr de 30 de ţărănişti vor putea ajunge în Parlament, candidând din partea PNL. Liberalii şi ţărăniştii reprezentaţi de Miluţ au încheiat un acord potrivit căruia PNL cedează PNŢCD colegii uninominale. În schimb, ţărăniştii vor pune umărul la campania electorală. Candidaţii propuşi de PNŢCD îşi vor da demisia din această formaţiune şi se vor înscrie în PNL pentru a putea participa la alegeri. După scrutin, aceştia vor reveni în PNŢCD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite