Război în PD Giurgiu, pentru posturile din administraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia PD din Giurgiu este obiectul unui scandal care îi are ca protagonişti pe Ionel Popa, şeful judeţean al partidului lui Videanu şi Boc, şi pe liderul organizaţiei municipale,

Organizaţia PD din Giurgiu este obiectul unui scandal care îi are ca protagonişti pe Ionel Popa, şeful judeţean al partidului lui Videanu şi Boc, şi pe liderul organizaţiei municipale, subprefectul Elena Dinu. Conflictul în interiorul PD Giurgiu a luat amploare deoarece se apropie alegerile interne locale, programate pentru sfârşitul lunii. Pe acest fond a revenit în partid şi traseistul Dan Liga, care trage sfori pentru a prelua şefia filialei locale a PD.
Ionel Popa este acuzat că, împreună cu subprefectul Elena Dinu, a numit în funcţii în administraţie doar persoane apropiate lor. Liderul PD este într-un conflict deschis cu primarul şi liderul local al PNL Giurgiu, Lucian Iliescu. Este de notorietate disputa dintr-un restaurant local între Popa şi Smaranda Iliescu. La acea vreme, atât Popa, cât şi soţia liderului PNL, au acuzat şantaje reciproce. De altfel, există un "război rece" între filialele celor două partide care se află împreună la guvernare.
Tudor Cristea, vicepreşedinte al PD Giurgiu până la sfârşitul anului trecut, ne-a declarat că, în acest moment, filiala locală a partidului se află în disoluţie. El acuză numirile discreţionare în fruntea regiilor din judeţ, gafele politice, dar şi conducerea dictatorială a cuplului Popa-Dinu.
30 de milioane pentru un post de consilier municipal
Cristea spune că pentru postul de consilier municipal i s-a solicitat de către Miron Urâtu suma de 30 milioane de lei, care urmau să fie viraţi în contul partidului. Suma urma să fie plătită în rate conform unui act notarial.
De asemenea, el mai acuză şi nepotismul de care au dat dovadă liderii locali ai PD. Subprefectul Elena Dinu şi-a numit soţul, naşii şi alte rude în posturi de conducere în regiile locale. Totodată, un alt lider local al PD, Miron Urâtu, şi-a numit fiul director adjunct la Direcţia de Finanţe Publice, iar pe noră în aceeaşi funcţie la Direcţia Agricolă.
Partidul, distrus din interior
PD Giurgiu s-au autodistrus, cred mai mulţi membri locali. Există numeroase mărturii în acest sens. Una se referă la "marea trădare" pentru Consiliul Judeţean. Conform lui Cristea, Ionel Popa a fost cel care a hotărât la aceea vreme ca doi dintre consilierii PD să voteze cu PSD, şi nu cu Alianţa, acest lucru făcând parte din "jocul la două capete" pe care îl imagina Popa. De asemenea, unele organizaţii locale au fost distruse din cauza intervenţiilor unor lideri locali sau de la centru. La Adunaţii Copăceni, de exemplu, fostul primar PD Marin Stoica, care timp de patru ani s-a opus PSD, nu a mai fost lăsat să candideze pentru un nou mandat. În realitate, spun membrii PD, acesta s-a opus unui contract pe care dorea să îl "implementeze" în zonă Ionel Popa. Un alt caz deja celebru s-a desfăşurat la Ghimpaţi, acolo unde întreaga filială a PD a trecut la PSD după ce Aurel Pană, fostul şef de la Ape, i-a păcălit într-o afacere cu lemne de foc. Interesant este că Popa este şi bun prieten cu Dan Iosif. Cei care administrează în prezent filiala Giurgiu a PD au refuzat să comenteze.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite