Război Avramescu - Dragomir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Avramescu nu vrea să fie coleg de partid cu Dumitru Dragomir, despre care zice că este "una dintre cele mai nefaste prezenţe de pe scena publică". "Mitică de la Ligă" spune că

Cătălin Avramescu nu vrea să fie coleg de partid cu Dumitru Dragomir, despre care zice că este "una dintre cele mai nefaste prezenţe de pe scena publică". "Mitică de la Ligă" spune că Avramescu este un frustrat

Consilierul lui Traian Băsescu se arată dezgustat de "performanţele sulfuroase" ale lui Mitică Dragomir. Fostul PRM-ist a fost invitat în PDL de Gheorghe Ştefan "Pinalti".

Abia intrat în cursa electorală pentru PDL, Cătălin Avramescu, consilierul preşedintelui Băsescu, ameninţă cu retragerea dacă printre candidaţii democrat-liberalilor va fi şi Dumitru Dragomir.

Avramescu a spus că nu ştie cine dintre pedelişti i-ar fi făcut oferta lui Dumitru Dragomir, dar, "în măsura în care a existat cineva, acele persoane sunt lipsite de busolă morală, dacă ele există".

"În cazul domnului Dragomir, avem de-a face cu una dintre cele mai nefaste prezenţe de pe scena publică. Prin prezenţa lui în PDL, s-ar depăşi o limită a infamiei", a mai spus Avramescu, adăugând că doreşte
să se delimiteze "cu orice preţ" de "performanţele sulfuroase" ale lui Dumitru Dragomir.

Şeful cancelariei prezidenţiale a afirmat că el s-a alăturat PDL din dorinţa de a contribui la înnoirea clasei politice, "dar această înnoire nu se poate face cu oameni care nu au nimic de-a face cu politica civilizată".

Alături de "Pinalti"

Cel care i-a propus lui Dumitru Dragomir să candideze din partea democrat-liberalilor a fost primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. "Pinalti" este preşedintele PDL Neamţ, iar la alegerile locale a fost unul dintre "campionii" PDL, obţinând un scor foarte bun în judeţ şi aducând PDL postul de primar al municipiului Piatra Neamţ şi pe cel de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

"Eu i-am propus să candideze pe colegiul 4, din municipiul Roman, pentru că Dragomir este un tip simpatic. Are multă experienţă, energie şi notorietate. Este un tip hotărât şi cred că va face multe lucruri pentru Roman din Camera Deputaţilor. Pe mine nu mă interesează scandalurile lui", ne-a declarat Gheorghe Ştefan.

El a adăugat că şi-a susţinut vechiul prieten în faţa liderilor de la centru. Eu l-am propus pe Dragomir şi la nivel central, iar în şedinţa Biroului Permanent de luni se va lua o decizie", a subliniat Ştefan.

"La notorietatea mea, oricine mă vrea"

"Vă daţi seama, oriunde m-aş duce, aş lua peste 60-70%. La notorietatea mea, oricine ar vrea să mă aibă alături", a spus Dragomir. Acesta susţine că are planuri personale mari legate de Roman. "Mi-am cumpărat o mică proprietate la Roman, unde mă voi stabili la bătrâneţe cu soţia.

Îmi place PDL-ul, iar cu Ştefan sunt prieten de ani buni de zile", a adăugat şeful ligii de fotbal.

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat că subiectul candidaturii fostului PRM-ist nu a fost discutat de conducerea PDL.

C.V. Tudor: "Mitică Dragomir înota ca un porc de mare"

Corneliu Vadim Tudor i-a mulţumit amical lui Dumitru Dragomir că îi "bagă un cuţit pe la spate". El şi-a amintit că îl cunoaşte pe Dragomir de 21 de ani, când au însoţit echipa de fotbal "Victoria" a Ministerului de Interne în Cipru şi au înotat împreună, în luna octombrie, în Marea Mediterană. "Să-l fi văzut pe Mitică, în slip, cum venea el, ţăran de la Scorniceşti, via Bălceşti, înota ca un porc de mare", a descris liderul PRM momentele petrecute pe Insula Afroditei cu preşedintele LPF.

În cazul domnului Dragomir, avem de-a face cu una dintre cele mai nefaste prezenţe de pe scena publică
Cătălin Avramescu,
consilier prezidenţial

Eu nu pot să răspund frustrării domnului Avramescu pentru că, din respect pentru şeful lui, n-aş putea să-i spun ce merită
Dumitru Dragomir,
fost deputat PRM

"Dacă mă supăr, mă duc independent unde candidează Cătălin Avramescu"

Cătălin Avramescu v-a caracterizat drept "o prezenţă nefastă", v-a acuzat de "prestanţe sulfuroase" pe scena publică. Cum îi răspundeţi?

Dumitru Dragomir: Eu nu pot să răspund frustrării domnului Avramescu pentru că, din respect pentru şeful lui, n-aş putea să-i spun ce merită. Dar îi spun că eu am fost ales în două legislaturi, am lăsat în urma mea o lege organică, fiind din opoziţie, iar el a fost respins în tot ce a propus de către Parlamentul României.

Şi vreau să vă mai spun că, dacă celălalt Avramescu, Lucian Avramescu, mă critica, atuncea tăceam din gură, pentru că e un om de litere şi o somitate.

Dar aşa... pe el (Cătălin Avramescu - n.red.) l-a caracterizat foarte bine Sorin Roşca Stănescu acum câteva zile la televizor, şi eu nu am ce să-i zic mai mult. Dacă domnul Avramescu a binevoit să mă jignească pe mine, e dreptul lui, că de-aia e democraţie.

Credeţi că veţi avea probleme cu înscrierea în PDL?

Dacă mă supăr, mă duc independent acolo unde concurează Cătălin Avramescu, să vedem dacă mă poate înfrânge. Dar eu am promis celor din Neamţ, domnului preşedinte Gheorghe Ştefan, că mă voi duce la Roman, şi cred că suntem oameni serioşi.

Nu credeţi că situaţia asta va afecta decizia PDL de a vă primi în partid?

Păi, nu ştiu. Eu nu ştiu că domnul Cătălin Avramescu ar face parte din conducerea PDL.

Cătălin Avramescu are o oarecare influenţă în acest sens?

Păi, iar e pe influenţe şi pe pile? Păi, să se facă un sondaj de opinie în Prahova,unde concurează dânsul, dacă-l cunosc şi dacă a auzit cineva de el. Am rămas uimit de afirmaţiile domnului Avramescu, pentru că
măcar să fi fost unul din conducerea PDL-ului, dacă era unul din conducerea PDL-ului, atunci într-adevăr... Sau să fi fost cineva cu merite...

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite