Răsturnare de situaţie pe scena politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu i-a chemat, aseară, la Cotroceni pe liderii partidelor pentru noi negocieri. Şeful statului a anunţat noile negocieri după ce liderii PSD au votat pentru extinderea negocierilor cu PDL.

Declaraţia lui Mircea Geoană privind iminenţa constituirii unei alianţe PSD-PDL fără cooptarea UDMR a fost primită cu prudenţă de liderii celorlalte partide. Emil Boc a anunţat continuarea negocierilor cu toate formaţiunile care şi-au arătat disponibilitatea de a forma cu democrat-liberalii majoritatea parlamentară şi viitorul Guvern.

Tăriceanu: „Am aşteptat PDL-ul“

Premierul Tăriceanu, a lăsat să se înţeleagă că PNL este la un pas de a trece în opoziţie.  „Am aşteptat din partea PDL o ofertă la propunerile noastre. În mod normal ei trebuiau să facă această ofertă ieri, nu a venit această ofertă.

Sigur că nu vreau să închidem uşa, pentru că şi noi considerăm că este necesară găsirea unei formule cât mai bune, aş spune o formulă stabilă de guvernare”, a spus liderul PNL, citat de Mediafax. El a precizat că, într-o asemenea situaţie, postul de premier ar trebui să revină liberalilor.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat să PSD a luat o decizie foarte proastă cerând excluderea UDMR de la negocierile pentru constituirea coaliţiei guvernamentale.

„Eu cred că au luat o decizie proastă, pentru că, aş putea adăuga că, încă de acum câteva zile, noi am discutat eventualitatea unei colaborări şi, atât domnul Geoană cât şi colegii domniei sale, au vrut neapărat să colaboreze cu UDMR şi acum ne trezim că nu se mai vrea acest lucru”, a spus liderul maghiar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite