Raportul „Udrea“, amânat cu scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raportul „Udrea“, amânat cu scandal
Raportul „Udrea“, amânat cu scandal

Raportului comisiei de anchetă în cazul Elenei Udrea ar putea reintra în dezbaterea Camerei Deputaţilor la începutul săptămânii viitoare, după ce parlamentarii nu au reuşit, ieri, să-l voteze.

Preşedinta Camerei, Roberta Anastase, a suspendat, la un moment dat, şedinţa în care se discuta raportul, pe motiv că timpul alocat a expirat.

Anastase a ajuns la această concluzie după ce la tribună au venit doar preşedintele comisiei, Ludovic Orban, care a prezentat plenului raportul, şi ministrul Turismului, pentru a-şi pleda cauza.

Nemulţumiţi, deputaţii opoziţiei au cerut continuarea lucrărilor şi votarea raportului. „Ne vedem săptămâna viitoare“, a răspuns Anastase, în corul de critici al reprezentanţilor PNL şi PSD.

Aceştia au acuzat-o de atitudine abuzivă şi i-au reproşat modul “defectuos” în care a condus dezbaterea. Liberalul Eugen Nicolăescu a apreciat chiar că felul în care a decurs şedinţa a fost „premeditat“. 

Votul de ieri al plenului nu va avea însă consecinţe imediate pentru Udrea, deoarece, după această etapă procedurală, raportul urmează să fie înaintat Comisiei juridice pentru avizare, iar apoi se va întoarce din nou în plen pentru votul final.

Raportul comisiei de anchetă solicită plenului Camerei să ceară începerea urmăririi penale împotriva Elenei Udrea pentru încălcarea legii responsabilităţii ministeriale şi pentru săvârşirea unor infracţiuni din Codul Penal, cum ar fi abuz în serviciu contra intereselor public.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite