Raportorul Moscovici cere României măsuri pentru protecţia copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară a intrat în dezbaterea Comisiei de Afaceri Externe, propunerea de rezoluţie a Parlamentului European privind aderarea României la UE. Autorul acesteia, socialistul francez Pierre

Aseară a intrat în dezbaterea Comisiei de Afaceri Externe, propunerea de rezoluţie a Parlamentului European privind aderarea României la UE.
Autorul acesteia, socialistul francez Pierre Moscovici, Vice-Preşedinte al PE, consideră că progresele înregistrate de România, de la raportul Comisiei din Mai 2006 până în prezent, sunt "considerabile" şi "în consecinţă, aprobă propunerea de aderare a României la 1 Ianuarie 2007 în UE". Recentele acţiuni ale unor europarlamentari liberali, ca Jean Marie Cavada şi Claire Gibault sau ale minorităţii maghiare, se pare că nu au rămas fără ecou, deoarece raportorul Moscovici cere consolidarea reformelor în domeniul protecţiei copiilor, al persoanelor cu handicap mental şi integrarea minorităţilor, în special maghiară şi romă. Raportorul are critici de adresat pentru domenii cum ar fi: reforma sistemului juridic şi lupta împotriva crimei organizate şi corupţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite