R. Turcan: Ratarea sesiunii parlamentare, eşecul guvernării PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan
Raluca Turcan

Deputatul Raluca Turcan a scris pe blogul său că PDL are obligaţia să încerce o ultimă negociere serioasă cu Opoziţia pentru revizuirea Constituţiei, cu atât mai mult cu cât această sesiune parlamentară este un examen pe care partidul nu are voie să-l rateze pentru că pune ştampila eşecului pe întreaga guvernare.

"De luni începe o nouă sesiune parlamentară, ultima înaintea anului electoral 2012. Acum e momentul pentru PDL să dovedească forţa politică şi să bifeze cele mai importante angajamente legislative rămase restante", a arătat Raluca Turcan, pentru care prioritară este modificarea Constituţiei.

"PDL are obligaţia să încerce o ultimă negociere serioasă cu partidele din opoziţie, astfel încât comisia pentru revizuirea Constituţiei să înceapă să lucreze şi să ofere în această toamnă proiectul unei Constituţii modificate. Până acum, singurul lucru pe care l-a făcut comisia pentru revizuire a fost să se înfiinţeze ca să poată îngropa un subiect. Dacă nu suntem în stare să mişcăm lucrurile, trebuie să venim în faţa oamenilor şi să spunem că nu se poate în această legislatură, fără să-i mai amăgim", a mai arătat deputatul PDL. Un alt angajament al PDL a fost, după cum atrage atenţia Turcan, reducerea numărului de parlamentari, dar, de data aceasta, lucrurile depind exclusiv de majoritatea parlamentară care poate să modifice singură legislaţia electorală în acest sens.
Deputatul PDL le-a mai transmis reprezentanţilor majorităţii parlamentare să pună în planul doi interesele personale, pentru a se dedica interesului public general în cazul reorganizării administrativ-teritoriale. "Doresc însă să văd un efort serios şi nu unul mimat, în care lumea spune DA, dar face pe tăcute tot ce se poate pentru NU", a mai scris Turcan.

"Suntem deci în faţa celei mai importante sesiuni parlamentare din actuala legislatură. E un examen pe care PDL nu are voie să-l rateze. Fiindcă ratarea acestei sesiuni parlamentare va pune ştampila eşecului pe întreaga guvernare condusă de PDL", a insistat democrat-liberala.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite