Raluca Turcan: Votul în cazul Diaconu va fi sancţionat foarte dur în raportul MCV din ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan
Raluca Turcan

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a criticat, marţi, votul dat de senatorii USL pentru păstrarea mandatului liberalului Mircea Diaconu şi a arătat că acest vot va fi sancţionat foarte dur în raportul despre MCV din luna ianuarie 2013, transmite Mediafax.

„USL a făcut din nou zid în jurul oamenilor lor pentru a-i feri de justiţie. USL preferă imunitatea în timp ce ARD preferă integritatea. Noi toţi vom plăti pentru votul senatorilor de astăzi în raportul din ianuarie din cadrul MCV. Va fi sancţionat foarte dur acest vot, al celor din USL împotriva unei solicitări a instanţelor internaţionale şi împotriva unei decizii finale irevocabile a justiţiei", a spus Raluca Turcan.

Ea a apreciat că votul dat de senatorii USL este împotriva unei cerinţe exprese a Comisiei Europene: „Am ratat o dată integrarea în spaţiul Schengen în septembrie din cauza atacurilor USL la adresa statutului de drept. Votul precum cel din Senat de astăzi împotriva justiţiei ne desparte din nefericire din ce în ce mai mult de obiectivele naţionale ale României, de integrare deplină în UE, care nu concepe politicul în justiţie".

Plenul Senatului a respins, marţi, solicitarea ANI privind încetarea mandatutului senatorului PNL Mircea Diaconu, ca urmare a deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite