Răfuială epistolară între Băsescu şi Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu insistă pentru convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului în perioada 1-15 august, dându-le peste cap planurile democrat-liberalilor, care vor să revină din vacanţă pe 16 august.

UPDATE Liderul conservator Dan Voiculescu a continuat schimbul de scrisori, criticând “maniera neserioasă” în care a comunicat cu Senatul şeful statului, căruia i-a cerut să precizeze numărul de zile al sesiunii parlamentare. “Această regretabilă atitudine superficială este cauza evidentei erori semantice comise atât în sesizarea iniţială, cât şi în precizarea pe care ne-aţi transmis-o astăzi. Trebuie să precizaţi durata (numărul de zile, nu o perioadă aproximativă) a sesiunii pe care o convocaţi pentru că, vă place sau nu, aşa prevede legea!”, a insistat Voiculescu.

Băsescu a precizat din nou că vrea ca parlamentarii să se întoarcă la muncă în prima parte a lunii august, într-o scrisoare trimisă vicepreşedintelui Senatului, Dan Voiculescu, care i-a cerut, tot printr-o epistolă, să reformuleze solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare, “respectând procedurile”.

Desemnat de Mircea Geoană să asigure preşedinţia Senatului până la 7 august, Voiculescu i-a cerut lui Băsescu nu numai să precizeze intervalul exact de desfăşurare a sesiunii extraordinare, ci şi să includă pe ordinea de zi alte proiecte pe care conservatorul le consideră prioritare. Spre exemplu, Opoziţia doreşte să discute şi ordonanţa de majorare a TVA.

Într-o notă ironică, şeful statului a precizat că ordinea de zi pentru care a cerut convocarea sesiunii extraordinare rămâne neschimbată, îndemnându-l totodată pe Voiculescu să ceară şi el altă sesiune.

“Având în vedere înalta funcţie pe care o deţineţi până la data de 7 august 2010, vă puteţi adresa Biroului Permanent al Senatului României să convoace o altă sesiune extraordinară a Senatului care să includă pe ordinea de zi proiectele legislative propuse prin scrisoarea dumneavoastră, proiecte «extrem de necesare pentru economia şi societatea românească», sens în care vă urăm success”, a replicat Băsescu.

Şeful statului a propus ca agenda sesiunii parlamentare extrordinare să se afle Legea ANI, proiectul legii care prevede ca procesele să nu mai fie suspendate în cazul în care sunt ridicate excepţii de neconstituţionalitate, precum şi “legea micii reforme” în Justiţie, aflată pentru avizare la CSM.

Democrat-liberalii vor concediu prelungit

Intervalul propus de Traian Băsescu nu este pe placul democrat-liberalilor, care au propus în şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) ca sesiunea să înceapă pe 16 august. “Au fost consultări cu parlamentarii, care în momentul de faţă se află în vacanţă şi grupurile parlamentare ale PDL au venit cu această propunere -16 august”, a declarat Flutur luni, după BPN.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat însă că parlamentarii vor fi chemaţi din vacanţă după finalizarea proiectului legii ANI.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite