UPDATE Rădulescu: PDL va vota pentru încetarea mandatului lui Mircea Diaconu. Şedinţa de plen a Senatului a fost suspendată din lipsă de cvorum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PDL, Cristian Rădulescu, a declarat, luni, că democrat-liberalii vor vota pentru încetarea mandatului senatorului PNL, Mircea Diaconu.

UPDATE Şedinţa de plen a Senatului a fost suspendată de preşedintele Crin Antonescu, din lipsă de cvorum. "Constatarea este că, în ciuda cifrelor comunicate, nu avem cvorum şi, dacă nu avem cvorum, există fie soluţia nemiloasă a întreruperii lucrărilor pe dată, fie un apel nominal", a anunţat Antonescu.

„În momentul de faţă asta e hotărârea legală, nu am avem cum să trecem peste ea, am votat cu mai multă voioşie sau tristeţe şi la ai noştri, şi la ceilalţi, dacă aşa se specifică în lege “, a precizat Rădulescu.

Luni, în şedinţa de plen, senatorii se vor pronunţa în legătură cu încetarea mandatului senatorului PNL Mircea Diaconu. ANI a solicitat Senatului să constate faptul că Mircea Diaconu nu mai beneficiază de statutul de parlamentar.

Pe ordinea de zi a şedinţei de luni se găseşte raportul Comisiei juridice privind situaţia de incompatibilitate în care se află senatorul.

Membrii Comisiei juridice a Senatului au decis,în unanimitate, să-şi păstreze punctul de vedere anterior prin care apreciau că plenul acestei Camere legislative este îndreptăţit să se pronunţe asupra unei eventuale stări de incompatibilitate a senatorului liberal Mircea Diaconu, potrivit Mediafax.

Comisia juridică a analizat o solicitare a lui Diaconu, adresată conducerii Senatului, prin care acesta solicita amânarea discuţiilor legate de incompatibilitatea sa până la soluţionarea contestaţiei în anulare făcute de el împotriva deciziei ICCJ, al cărei termen de judecată este 10 aprilie 2013.

Potrivit legii, parlamentarii declaraţi incompatibili trebuie să renunţe la funcţia pe care o ocupă, ba mai mult, nu mai pot fi aleşi sau numiţi într-o funcţie publică timp de trei ani.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite