Radu Vasile: „Am avut parte de Mineriade, dar nu m-a huiduit nimeni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foştii premieri Victor Ciorbea şi Radu Vasile spun că nu au avut parte de huiduieli, chiar dacă şi măsurile adoptate în timpul mandatului lor au fost unele drastice.

Boc, huiduit pe centura Bucureştiului / Boc: „V-a plătit Chiliman să mă fluieraţi"

 „Pe mine nu m-a huiduit nimeni şi n-am primit mustrări decât de la Vadim şi de la diverşi extremişti, dar nu m-am lăsat doborât de atitudindea lor. Ca premier, şi eu am recurs la măsuri economice dureroase, am închis chiar 30 de întreprinderi şi tot nu am avut parte de aşa ceva", a declarat Ciorbea pentru „Adevărul".

Acesta a susţinut că şi cota mare de încredere de care se bucura l-a apărat de astfel de experienţe. „Au fost, în schimb, proteste de stradă, mitinguri spontane, dar nu în faţa mea", a mai arătat fostul premier.

„Eu am trecut prin momente mai drastice, cum ar fi Mineriadele, dar nu mi s-a întâmplat să fiu huiduit. Au fost demonstraţii în Piaţa Victoriei, într-o vreme erau din trei în trei zile, strigau „Jos Guvernul", dar nu se întâmplau în faţa mea. N-am avut parte de astfel de reacţii", a povestit şi fostul premier Radu Vasile.

Premierul Emil Boc a fost huiduit ieri, în timp ce inspecta şantierul Centurii Bucureşti-Nord. Cei prezenţi pe şantier, care au susţinut că sunt poliţişti comunitari din Sectorul 1 şi funcţionari concediaţi din primăriile Sectoarelor 1 şi 2, i-au reproşat premierului că a tăiat salariile şi a impus noi taxe, solicitându-i demisia.

Înfuriat de insistenţele contestatarilor, Boc a trecut rapid de la "măi fraţilor, măi oameni buni, hai să stăm de vorbă" la "băi, asta-i soluţia, la muncă, eu am muncit la coasă şi am făcut o facultate. Văd că aveţi muşchi, la muncă, nu la fluierat!" Premierul i-a acuzat pe tineri că, de fapt, au fost puşi de primarul Andrei Chiliman să-l "sperie".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite