Radu F. Alexandru rămâne în Senat până în ziua moţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu F. Alexandru
Radu F. Alexandru

Senatorul PDL Radu F. Alexandru a declarat, astăzi, că până vineri, 27 aprilie, se va decide dacă va rămâne senator sau va opta pentru calitatea de membru titular al CNA, notează Mediafax.

Referitor la demisia din Parlament, senatorul PDL a răspuns: "Nu am luat încă o decizie".Până pe data de 27 voi lua o decizie pe care o voi comunica plenului Senatului", a precizat senatorul.

Senatorul PDL Radu F. Alexandru nu a demisionat până acum din rândurile senatorilor democrat-libearli, pentru a mai asigura un vot împotriva moţiunii de cenzură depuse de USL. Senatorii şi deputaţii vor vota moţiunea, vineri, 27 aprilie, în plenul Parlamentului, dată până la care, Radu F.Alexandru trebuie să decidă dacă îşi va continua mandatul de senator sau dacă va opta pentru funcţia de membru al CNA.

Comisiei juridică a Senatului a stabilit, astăzi, că senatorul PDL Radu F. Alexandru poate decide dacă optează între calitatea de parlamentar sau cea de membru al CNA până vineri, 27 aprilie.

Comisia a luat această decizie în urma unei scrisori adresate de către senatorii PNL Minerva Boitan, Ioan Ghişe şi Paul Ichim, referitoare la situaţia de incompatibilitate a senatorului Radu F. Alexandru, numit membru CNA.

Preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă (PSD), a precizat, că Radu F. Alexandru se află încă în termenul de 30 de zile în care, potrivit Statului senatorilor şi deputaţilor, poate să opteze între cele două calităţi.

"Dacă Radu F. Alexandru nu optează în 30 de zile între cele două calităţi, vom face propunerea să înceteze calitatea de senator", a arătat senatorul PSD.

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a cerut conducerii Parlamentului un punct de vedere privind momentul la care CNA pune în executare Hotărârea Parlamentului de numire a lui Radu F Alexandru ca membru al CNA, având în vedere că acesta deţine şi calitatea de senator.

Senatorul PDL Radu F. Alexandru, numit membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, a anunţat, în 2 aprilie, că îşi va continua activitatea în Senat deoarece nu doreşte să destabilizeze majoritatea coaliţiei guvernamentale în această Cameră legislativă.

"Pentru că sub nicio formă nu doresc să creez niciun fel de prejudiciu şi să destabilizez majoritatea coaliţiei guvernamentale în Senat, anunţ că, în deplin acord cu legea, îmi voi continua activitatea în Senat pe o periodă conferită şi stipulată clar de lege. Rămân în continuare alături de dumneavoastră", a afirmat atunci Radu F. Alexandru, într-o intervenţie în plenul Senatului.

Conform articolului 12 alineat 2 din Legea audiovizualului, calitatea de membru al CNA este incompatibilă cu funcţiile publice sau private, cu excepţia celor didactice, dacă nu dau naştere unor conflicte de interese.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite