Radu F. Alexandru a demisionat din CNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu F Alexandru nu a participat, până acum, la şedinţele Consiliului
Radu F Alexandru nu a participat, până acum, la şedinţele Consiliului

Senatorul PDL Radu F. Alexandru şi-a depus, astăzi, demisia din funcţia de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), el urmând să îşi desfăşoare în continuare activitatea de senator, a anunţat preşedintele CNA, Răsvan Popescu.

"În această dimineaţă, la secretariatul nostru, domnul Radu F. Alexandru şi-a depus demisia din CNA, începând de astăzi, urmând să-şi desfăşoare în continuare activitatea în Senat", a anunţat Răsvan Popescu.

El a precizat că va informa conducerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului de demisia lui Radu F. Alexandru.

"Va intra în vigoare hotărârea Parlamentului privind numirea în funcţia de membru al CNA a supleantului (lui Radu F. Alexandru, n.r.), respectiv a domnului Deacă Mircea Valeriu, cu mandat până în 22 decembrie 2012", a mai spus Răsvan Popescu.

Radu F. Alexandru şi-a depus demisia la CNA după ce, pe 24 aprilie, membrii Comisiei juridice a Senatului au stabilit că senatorul PDL poate decide dacă optează între calitatea de parlamentar sau cea de membru al CNA până vineri, 27 aprilie.

Comisia juridică a Senatului a luat această decizie în urma unei scrisori care i-a fost adresată de senatorii PNL Minerva Boitan, Ioan Ghişe şi Paul Ichim, referitoare la situaţia de incompatibilitate a senatorului PDL Radu F. Alexandru, numit membru titular al CNA în 27 martie.

În cazul în care Radu F. Alexandru opta pentru funcţia de membru al CNA era nevoit să-şi prezinte demisia din funcţia de senator. Astfel, numărul parlamentarilor scădea de la 460 la 459, fapt ce influenţa votarea moţiunii de cenzură iniţiată de USL. Pentru ca moţiunea să treacă este nevoie de votul a jumătate plus unu din parlamentari, adică 231. În situaţia în care senatorul PDL ar fi demisonat, Opoziţia mai avea nevoie de 230 de voturi.

Senatorul PDL Radu F. Alexandru a fost numit, pe 27 martie, prin votul Parlamentului, membru titular în Consiliul Naţional al Audiovizualului, iar Mircea Valeriu Deacă, membru supleant în Consiliu.

Radu F Alexandru a fost propus de Guvern pentru a ocupa funcţia de membru în CNA, în locul lui Dan Grigore, care a demisionat din Consiliu pe 8 martie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite