Radu F. Alexandu: Demisiile lui Rus şi Dobre, mărturie a presiunilor la care au fost supuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu F. Alexandru
Radu F. Alexandru

Liderul PDL Radu F. Alexandru a declarat, astăzi, că demisiile lui Ioan Rus şi Victor Paul Dobre sunt o mărturie asupra presiunilor la care au fost supuşi din partea lui Victor Ponta şi Crin Antonescu, arătând că invocarea lui Traian Băsescu este doar un ultim serviciu pe care Rus îl face USL.

"Demisia ministrului de Interne, Ioan Rus şi a ministrului delegat este o mărturie clară şi copleşitoare asupra presiunilor la care au fost supuşi cei doi oameni şi care au considerat că nu pot să suporte această imixtiune şi denaturare a adevărului făcută de Victor Ponta şi Crin Antonescu. Dacă mai există un dram de onoare a lui Victor Ponta, ar trebui să-şi dea demisia", a precizat Radu F. Alexandru pentru Mediafax.

El a spus că implicarea numelui lui Traian Băsescu în rândul celor care au exercitat presiuni asupra lui Ioan Rus "nu este decât un ultim serviciu pe care Ion Rus este dispus să-l facă USL".

"Ştim limpede că Traian Băsescu nu a făcut decât să-i avertizeze pe cei implicaţi în această operaţiuni de mistificare asupra consecinţelor la care se supus încălcând legea", a adăugat liderul PDL.

El a spus că demisia lui Ioan Rus poate fi percepută într-adevăr ca o demisie de onoare şi că ea vine "într-un moment în care realmente fiecare ceas în care Ion Rus ar fi rămas în fruntea ministerului ar fi însemnat proba unei complicităţi cu practici, cu proceduri care au fost impuse atât de Victor Ponta cât şi de Crin Antonescu".

Ioan Rus a anunţat, astăzi, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite