Radu F. Alexandru: Sper ca raţiunea şi bunul simţ să îl facă pe Marga să nu accepte şefia ICR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu F. Alexandru
Radu F. Alexandru

Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru speră ca raţiunea şi bunul simţ al lui Andrei Marga să-l oprească pe acesta să accepte numirea la ICR, arătând că acceptarea ar însemna "cauţionarea deciziei revoltătoare" a Guvernului Ponta de reducere a bugetului acestei instituţii, notează Mediafax.

"Îmi păstrez consideraţia pentru profesorul Andrei Marga, pe care încerc să-l disjung de omul politic şi, mai ales, de fostul ministru de externe Andrei Marga, dar îmi vine greu să înţeleg motivele care l-ar putea face să accepte conducerea ICR.Acceptarea acestei numiri ca un premiu de consolare pentru felul în care a fost scos pe uşa din dos de la Guvern nu înseamnă decât cauţionarea unei decizii revoltătoare pentru care Guvernul Ponta a desrădăcinat ICR, plantându-l în ograda Parlamentului şi, mai grav decât orice, reducerea bugetului acestei instituţii cu o treime", a precizat Radu F. Alexandru.

El a spus că nu există nicio raţiune care l-ar putea face pe Andrei Marga să se facă complice cu "un asemea act ostil culturii şi promovării culturii româneşti peste hoatre".

"Vreau să cred că raţiunea şi bunul simţ îl vor opri să accepte", a mai adăgat senatorul PDL.

Premierul Victor Ponta declară ca PSD îl susţine pe fostul ministru de Externe Andrei Marga pentru funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, liderul social-democrat apreciind că Marga este "un candidat ideal pentru aceasta poziţie".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite