Radu F. Alexandru: Românii au parte de un tratament revoltător şi inacceptabil în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul democrat-liberal Radu F. Alexandru a decis să se autosuspende din Grupul interparlamentar de prietenie România-Franţa şi să nu mai participe la nicio acţiune desfăşurată sub auspiciile acestuia sau ale ambasadei Franţei la Bucureşti, "până la sistarea campaniei de denigrare a României".

"De o bună bucată de vreme, România şi românii au parte de un tratament revoltător şi inacceptabil în Franţa. Nu cauţionez nici o clipă faptele antisociale comise de concetăţenii mei oriunde în lume şi le condamn cu toată fermitate. Dar mi se pare inadmisibil felul în care aceste acte reprobabile devin »probe» în campania ostilă şi defăimătoare dusă împotriva României şi a poporului român", a arătat senatorul PDL.

Potrivit datelor prezentate de Radu F. Alexandru, din numărul total al persoanelor care au comis infracţiuni în Franţa (940.602) doar 1,27% sunt cetăţeni români, din numărul total de străini care au comis infracţiuni (234.235), românii reprezintă 5,1%, în timp ce în penitenciare sunt aproximativ 60.000 de deţinuţi, din care 1,93% sunt cetăţeni români.

Senatorul democrat-liberal a mai arătat că "s-ar fi abţinut de la luarea de poziţie dacă ar fi auzit o singură voce, un singur demers care să exprime regretul şi să sancţioneze acţiunile duse împotriva României într-o permanentă escaladare".

"Faţă de această intolerabilă situaţie, iau decizia de a mă autosuspenda din Grupul interparlamentar de prietenie România-Franţa şi de a nu mai participa la nici o acţiune desfăşurată sub auspiciile acestuia sau ale ambasadei Franţei la Bucureşti, până la sistarea campaniei de denigrare a României", a mai spus senatorul PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite