Radu Câmpeanu despre Legea lustraţiei: Aplicarea ei strictă este o necesitate pentru curăţirea intelectuală şi morală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă Legea lustraţiei a fost adoptată târziu, aplicarea ei strictă este necesară pentru societatea românească, a declarat preşedintele fondator al PNL, Radu Câmpeanu.

Legea lustraţiei a fost adoptată de Cameră, prin vot uninominal, la cinci ani de când a fost înregistrată în Parlament. Legea le va interzice nomenclaturiştilor comunişti să candideze şi să fie numiţi în anumite funcţii publice, pentru cinci ani de la intrarea ei în vigoare.

"Cred că aplicarea inteligentă a Legii lustraţiei aduce o clarificare şi o modificare pe plan moral şi în mod pozitiv a lumii publice româneşti", a spus Câmpeanu.

"Trebuia adoptată atunci când am discutat-o noi în Parlament, acum câţiva ani. Dar cred că, până la urmă, efectele acestei legi vor fi bune. Vor fi supărări, conflicte, poate vor fi şi discuţii foarte aprinse, dar aplicarea ei strictă este o necesitate pentru curăţirea intelectuală şi morală a vieţii publice româneşti", a explicat Câmpeanu.

Reamintim că, proiectul Legii lustraţiei a fost iniţiat de patru liberali: Mona Muscă, Eugen Nicolăescu, Viorel Oancea şi Adrian Cioroianu. Propunerea a fost înregistrată în Parlament în anul 2005.

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi Legea lustraţiei, cu 203 voturi pentru, 40 împotrivă şi 12 abţineri, la cinci ani de la depunerea proiectului în Parlament, transmitea Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite