Radu Berceanu îşi securizează şefia PDL Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Transporturilor este la un pas de excluderea contracandidatului său, Gelu Vişan,  din partid. Acesta din urmă este susţinut de Elena Udrea pentru şefia PDL Dolj.

Exclus din Guvern şi din conducerea Senatului , Radu Berceanu încearcă să păstreze măcar şefia organizaţiei judeţene Dolj.  El a propus conducerii PDL Dolj retragerea sprijinului politic pentru contracandidatul său,  Gelu Vişan, şi a avut câştig de cauză în şedinţa Biroului Permanent Judeţean. Decizia finalală parţine Consilului de Coordonare (CC)  care se va întruni duminca viitoare.

Mai citiţi şi:

Radu Berceanu: "Balanţa instituţiei arestului preventiv are o problemă"

Decizia a fost motivată , oficial, de poziţiile publice   pe care parlamentarul le-ar fi avut fără să se consulte cu partidul. “Este doar o propunere pe care am făcut-o CC al partidului, din care fac parte peste 500 de membri.”, a declarat deputatul PDL Mihai Surpăţeanu, citat de Mediafax. Surse din cadrul PDL Dolj susţin că decizia BPJ a fost luată cu 27 de voturi pentru şi unul împotrivă  .

Udrea, sprijinitoarea din umbră a lui Vişan
Potrivit unor surse din PDL, Gelu Vişan este susţinut pentru a ataca şefia filialelei de către ministrul Dezvoltării Elena Udrea. La o reuniunea a primarilor PDL desfăşurată la Drobeta Turnu Severin, Udrea le-a explicat mai multor edili din judeţul Dolj că ar fi mai bine să pună umărul la o schimbare în filială.

Dacă planurile lui Udrea ar fi prins viaţă, Radu Berceanu ar fi suferit a treia înfrângere. Berceanu  a pierdut, la remaniere, şefia ministerului Transporturilor şi i s-a promis că va primi postul de vicepreşedinte al Senatului. Totuşi, el a pierdut comeptiţia pentru acest post în faţa senatorului petru Filip, sprijinit tot de tabăra Udrea.

Vişan compară PDL cu Partidul Comunist
Vişansusţine că decizia BPJ a PDL Dolj de a propune sancţionare sa are legătură cu anunţul public de a candida la şefia organizaţiei, fiind astfel contracandidatul lui Radu Berceanu, actualul preşedinte al filialei.

“Este clar că domnul Radu Berceanu vrea să facă în aşa fel, având în vedere că CC mă va sancţiona, ca o eventuală candidatură a mea să fie fără sens. Este puţin probabil ca partidul care te sancţionează peste o lună sau două să te voteze”, este explicaţia lui Vişan. Deputatul PDL compară situaţia din filială cu atmosfera din interiroul Partidului Comunist Român: “Ai cârtit ceva, eşti executat! Credeam că ne numim «Democrat» şi «Liberal»”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite