Berceanu: Este pentru prima dată când o sesiune începe fără prezenţa preşedintelui Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, astăzi, în şedinţa de plen, că este pentru prima dată, în toată activitatea sa parlamentară, când o sesiune începe în absenţa preşedintelui Senatului, iar acest precedent nu ar trebui să se repete.

"Eu am intrat în Parlament, în CPUN şi am fost parlamentar de atunci în toate sesiunile - mai întâi deputat foarte multă vreme, apoi, de vreo şapte ani şi ceva, senator. Şi este prima dată, la Camera Deputaţilor sau la Senat, când începe sesiunea fără prezenţa preşedintelui respectivei Camere. Cred că este un precedent care nu ar trebui să se mai repete pentru că s-a intonat imnul, e un moment solemn şi dacă 22 de ani şi jumătate nu s-a întâmplat aşa ceva, ar fi bine ca nici de aici încolo să nu se mai întâmple", a spus Berceanu.

El a ţinut să mai constate că majoritatea actualului Birou Permanent al Senatului cuprinde senatori care au intrat în legislativ pe listele PDL.

"Trebuie să remarc cu bucurie că actualul Birou Permanent are în componenţă mai mult de jumătate senatori care au intrat pe Parlament pe listele PDL", a spus democrat-liberalul.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a anunţat, astăzi, că delegarea vicepreşedintelui Senatului, Petru Filip (PSD), pentru asigurarea conducerii Senatului se prelungeşte automat.

El a făcut aceste declaraţii după ce a fost întrebat dacă Petru Filip mai poate conduce şedinţele Senatului şi pe cele ale Biroului Permanent, în condiţiile în care delegarea sa a expirat luni, 3 septembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite