Radu Berceanu: Chiar dacă îmi pun perucă blondă, tot ştie lumea cine sunt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Berceanu
Radu Berceanu

Senatorul PDL Radu Berceanu a spus, luni, că în Dolj se va forma o alianţă Mişcarea Populară, dacă se va ajunge la un acord cu filialele PNŢCD şi cu ecologiştii. Cu toate acestea, Berceanu a explicat că nu crede în transformările peste noapte şi că va demisiona din toate funcţiile deţinute în filiala Dolj a partidului dacă i se va impune să-l susţină pe candidatul UNPR la Primăria Craiovei, Antonie Solomon.

"Dacă o să avem vreun rezultat în discuţiile pe care le purtăm cu nişte filiale locale PNŢCD şi Partidul Ecologist, atunci o să încheiem o alianţă Mişcarea Populară în Dolj. Dacă nu, o să mergem ca atare. Eu nu cred că transformarea peste noapte. Nu cred că dacă noi, acum, ne punem un alt nume sau o altă culoare, nu mai ştie nimeni cine suntem. Chiar dacă îmi pun o perucă blondă, ştie toată lumea cine sunt, nu cred că mă confundă cu altcineva", a afirmat Berceanu.

Senatorul Radu Berceanu s-a exprimat ferm împotriva candidatului UNPR, Antonie Solomon, arătând că va demisiona din toate funcţiile deţinute în PDL dacă în Dolj Solomon va fi candidatul impus de la centru.

Berceanu a criticat, în primul rând, cazierul lui Antonie Solomon. El a spus că PDL are un cod etic pe care Solomon l-a încălcat, prin reproşurile pe care i le-a adus DNA.

"Nu i-am reproşat eu lui Solomon, i-a reproşat DNA. Dacă ai stat 6 luni şi jumătate la puşcărie înseamnă că e o problemă pe acolo. După aia, un an şi jumătate el nu a avut drept să-şi exercite mandatul de primar, aşa că nu putem să fim acum ca un ghiocel", a adăugat senatorul PDL.

Senatorul Radu Berceanu s-a opus, în şedinţa Colegiului Director al PDL de duminică, unei alianţe cu UNPR în Dolj, precizând că PDL nu îl va susţine pe Antonie Solomon pentru că "este un puşcăriaş".

În urma acestei afirmaţii, UNPR i-a transmis senatorului PDL, într-un comunicat de presă, să "îşi cântărească vorbele cu responsabilitate şi decenţă", menţionând că Antonie Solomon este un primar iubit de comunitate, notează Mediafax.

"UNPR consideră că declaraţiile tăioase şi atacurile la persoană, indiferent de numele celui care le lansează, nu servesc scopului comun al Coaliţiei, ci ajută în mod indirect Opoziţia.

UNPR a intrat la guvernare într-un moment dificil pentru România şi a stat la greu lângă partenerii săi. UNPR a dat dovadă de loialitate şi de seriozitate, iar relaţiile din Coaliţie s-au bazat pe dialog, responsabilitate şi pe buna credinţă a partenerilor", scrie UNPR într-un comunicat remis, luni, agenţiei Mediafax.

Emil Boc a precizat, duminică, că în Colegiul Director s-a decis ca PDL să nu se încheie la nivel naţional niciun fel de alianţe pentru alegerile locale, însă va rămâne la latitudinea organizaţiilor judeţene ale partidului să decidă dacă vor încheia, pentru maximizarea rezulatelor, alianţe judeţene cu alte formaţiuni politice.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite