Radu Stroe ar putea fi eternizat la conducerea Comisiei SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

liberalilor, care au mari dificultăţi în a identifica un înlocuitor pentru Stroe la şefia Comisiei SRI. Imediat după numirea acestuia la cârma Secretariatului General al Guvernului, liderii


liberalilor, care au mari dificultăţi în a identifica un înlocuitor pentru Stroe la şefia Comisiei SRI. Imediat după numirea acestuia la cârma Secretariatului General al Guvernului, liderii PNL au căutat în propriul partid persoana potrivită pentru a prelua fotoliul lui de la parlament, găsind doar trei variante: deputaţii George Scutaru (secretar al Comisiei de apărare) şi Dan Motreanu (chestor al Camerei) sau Norica Nicolai (vicepreşedinte la apărare, la Senat). Problema este însă că primii doi au refuzat categoric postul, iar Nicolai nu întruneşte sufragiile tuturor membrilor conducerii liberale. În aceste condiţii, menţinerea lui Radu Stroe în ambele ipostaze, în condiţii de legalitate, ar fi soluţia ideală pentru rezolvarea respectivei dileme, iar propunerea avansată de Gabriel Oprea şi Verestoy Atilla a venit la fix. Surse liberale ne-au declarat însă că ideea modificării hotărârii de înfiinţare şi funcţionare a Comisiei SRI a fost avansată, în cadrul partidului, de însuşi Stroe, care ar fi susţinut că se poate ocupa fără probleme de ambele joburi. Totuşi, în forurile PNL nu s-a luat încă o decizie oficială în acest sens şi nimeni nu a confirmat faptul că Radu Stroe i-ar fi convins pe cei doi să-i sprijine cauza. Gurile rele susţin că ministrul de la SGG are şi o raţiune foarte practică pentru care ar încerca să rămână la şefia Comisiei SRI. Potrivit unor apropiaţi ai săi, Radu Stroe nu ar mai fi ferm convins că, după 5 ianuarie (vehiculată, recent, ca data la care preşedintele Traian Băsescu va anunţa formarea unei noi majorităţi parlamentare PD-PSD), guvernul din care face parte va mai fi în funcţie sau va mai avea aceeaşi configuraţie.
În aceste condiţii, el ar căuta să rămână titular pe importanta funcţie parlamentară. "Dacă nu ar fi aşa, Radu Stroe ar putea cere oricând o decizie de derogare din partea Birourilor Permanente, procedură folosită cu succes şi de parlamentarii care au şi funcţii în diverse consilii de administraţie", ne-a declarat un parlamentar din zona Comisiei SRI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite