Radu Ioanid: PSD organizează întâlniri cu tendinţe antisemite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Centrului de Studii Avansate asupra Holocaustului, din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului, din Washington D.C., Radu Ioanid, a spus, la o dezbatere organizată ieri, de Ambasada

Directorul Centrului de Studii Avansate asupra Holocaustului, din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului, din Washington D.C., Radu Ioanid, a spus, la o dezbatere organizată ieri, de Ambasada SUA din România şi Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului, că în România mai trăiesc şase mii de evrei, pentru care ar mai conta semnalarea actelor de antisemitism. El a precizat că acte de antisemitism există în toată ţara, iar tendinţa este de a tolera acest fenomen. Istoricul a amintit de atitudinea membrilor Partidului România Mare care, în urmă cu aproape două săptămâni, l-au criticat pe cel ce urma să devină Ambasadorul României în Israel, "care se nimerise să fie evreu", doar pentru că este de această religie.

Biserica, prea tolerantă

Radu Ioanid a mai spus că Partidul Social Democrat este o formaţiune politică din România, care organizează întâlniri cu tendinţe antisemite. În plus, unii politicieni au încercat să modifice diverse legi ca, de pildă, cea a retrocedărilor, cu intenţii antisemite "şi nimeni nu a reacţionat".

De asemenea, istoricul a citat un sondaj al Guvernului României care a concluzionat că 29 la sută din români consideră crucificarea lui Iisus un păcat de care evreii se fac vinovaţi, iar 33 la sută din participanţii la sondaj consideră că suferinţa evreilor este o pedeapsă divină. De aceea, profesorul crede că Biserica nu ia suficientă atitudine în acest domeniu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite