Radicalii din PNL cer remaniere guvernamentală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demisia fostului ministru al agriculturii Decebal Traian Remeş le-a dat apă la moară liberalilor care încercau să obţină un loc în guvern. Aripa din PNL, care făcea de mai multă vreme

Demisia fostului ministru al agriculturii Decebal Traian Remeş le-a dat apă la moară liberalilor care încercau să obţină un loc în guvern.

Aripa din PNL, care făcea de mai multă vreme presiuni pentru o remaniere guvernamentală, i-a cerut public premeirului să-i înlocuiască rapid pe unii membri "neperformanţi" ai Cabinetului. Primul pas l-a făcut Crin Antonescu, vicepreşedinte şi lider al deputaţilor PNL, care s-a declarat dezamăgit de prestaţia lui Călin Popescu Tăriceanu în acest caz.

Antonescu a declarat la o emisiune televizată că actualul Executiv ar trebui nu schimbat în totalitate, ci remaniat cât mai curând cu putinţă.

Deputatul a lăsat să se înţeleagă că va ridica această chestiune în prima şedinţă a forului
de conducere al partidului. Încurajaţi de ieşirea lui Crin Antonescu, şi alţi lideri liberali au cerut, ieri, înlocuirea unor miniştri.

"Este nevoie de o remaniere şi de o regândire a funcţionării guvernului", a declarat, pentru NewsIn, vicepreşedintele Norica Nicolai.

În partid se ştie despre senatorul liberal că urmăreşte scaunul de ministru al justiţiei.
În ultima vreme, tot mai multe voci din PNL au insistat pentru schimbarea lui Tudor Chiuariu şi a lui Paul Păcuraru (ministrul muncii), ambii intraţi în atenţia DNA, dar şi a lui Cristian Adomniţei, de la Educaţie. Poziţia grupului din jurul lui Tăriceanu a fost făcută publică, ieri, de secretarul general al partidului, Dan Motreanu.

"Cred că această chestiune nu se va discuta în perioada imediat următoare. Actualii membri ai guvernului deocamdată se bucură, din câte ştiu, atât de sprijinul premierului, cât şi de cel al majorităţii membrilor BPC", a spus Motreanu, citat de NewsIn. Oportunitatea remanierii a devenit subiect de dezbatere şi în filiale. (Bogdan Costache)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite