REFERENDUM - NUMARATOAREA INVERSA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Basescu indeamna "Dati o lectie politicienilor! Veniti la vot!" Inamicul maidanezilor s-a trezit in sala cu cainele partidului, Vasile "Participand la referendum, electoratul din Romania va da o

Basescu indeamna
"Dati o lectie politicienilor! Veniti la vot!"
Inamicul maidanezilor s-a trezit in sala cu cainele partidului, Vasile
"Participand la referendum, electoratul din Romania va da o lectie politicienilor in general si parlamentarilor in special. Votul la Constitutie nu seamana cu cel din Senat, unde blonde cu picioare lungi se substituie celor absenti", a declarat, ieri, presedintele PD, Traian Basescu, indemnandu-i astfel pe alegatori sa vina la vot in zilele de 18 si 19 octombrie. Basescu a spus ca nu doreste sa le spuna cetatenilor Romaniei cum sa voteze, dar a precizat ca el va vota "Da". Liderul PD a reluat insa si acuzatiile la adresa modului in care Guvernul a gestionat banii pentru referendum, spunand ca, din cele trei sute de miliarde de lei alocate, s-au furat 100 de miliarde. "Am facut o analiza a preturilor de achizitie. De exemplu, o stampila costa la Botosani 40.000 de lei, iar la Gorj 220.000 lei. La Gorj, un buletin de vot este 20.000 de lei, iar la Cluj 238.000 de lei", a aratat presedintele PD. El a sustinut ca aceasta situatie putea fi evitata prin utilizarea sistemului de licitatie electronic. In timp ce Basescu chema populatia la vot si dezvaluia coruptia guvernamentala, in sala de conferinte a PD si-a facut aparitia cainele Vasile, care traieste in sediul din Aleea Modrogan 1 din 1990, pe vremea FSN. "Hai, Vasile, sa-i compatimim impreuna pe politicienii care au cerut sa nu votam Constitutia", a reactionat Basescu. Cainele s-a apropiat, s-a lasat mangaiat, dupa care a plecat dand din coada. "Acum o sa miros si eu a caine plouat", s-a plans Basescu.
Videoclip de campanie in maghiara
Posturile locale de televiziune din localitatea harghiteana Gheorgheni difuzeaza, de joi pana duminica, un videoclip de cinci minute in limba maghiara pentru popularizarea referendumului. Initiativa difuzarii clipului apartine presedintelui Organizatiei Teritoriale UDMR Gheorgheni, Dezsi Zoltan, care a dorit astfel sa mobilizeze oamenii pentru a participa la vot. In cele cinci minute ale clipului, pe un fond muzical, cinci personalitati din Gheorgheni, printre care si Dezsi Zoltan, ii indeamna pe cetateni sa mearga la vot si sa spuna "Da" Constitutiei revizuite.
PD Cluj a trimis peste 10.000 de e-mail-uri promotionale
Organizatia judeteana Cluj a PD a recurs la o metoda de promovare a modificarilor aduse Constitutiei demna de secolul Comunicarii. Democratii clujeni au trimis peste 10.000 de scrisori prin internet in principal studentilor, prin intermediul grupurilor de stiri, indemnandu-i sa participe la referendumul din 18-19 octombrie. Au fost prezentate toate amendamentele la Constitutie, cu accent pe cele promovate de Partidul Democrat, cum ar fi eliminarea obligativitatii serviciului militar, consacrarea principiului potrivit caruia sumele reprezentand contributii la constituirea unor fonduri se folosesc numai potrivit destinatiei acestora, coborarea pragului de varsta pentru a candida la Senat la 33 de ani etc. Potrivit vicepresedintelui PD Cluj Rares Niculescu, organizatia a distribuit, totodata, 20.000 de fluturasi cu acelasi continut.
Vot cu cantec:
Sir Gogoncea scoate fanfara la mobilizare
Primarii, sfatuiti sa dea petreceri
In fuga dupa idei care sa faca oamenii sa iasa la votarea noii Constitutii, presedintele Consiliului Judetean Galati, Dan Lilion Gogoncea, a fost dispus sa puna la bataie taraful si fanfara Centrului Cultural "Dunarea de Jos", pe care acesta il pastoreste. Cele doua orchestre vor merge sambata si duminica prin mai multe comune si vor incerca, prin cantec, sa convinga oamenii sa iasa la vot. Avand in vedere ca in judetul Galati sunt peste 500.000 de persoane cu drept de vot si 338 de sectii de votare, autoritatile locale au supralicitat: subprefectul Marius Necula a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca primarii localitatilor sunt responsabili de votarea noii Constitutii. Astfel, reprezentantul guvernului in teritoriu i-a anuntat pe edilii-sefi ai localitatilor galatene ca sunt responsabili cu buna dispozitie si orice le este permis pentru atingerea scopului final: votarea Constitutiei. Pentru localitatile unde nu vor ajunge fanfara si taraful Centrului Cultural, primarii au fost sfatuiti sa faca tot felul de manifestatii si petreceri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite