Puterea şi Opoziţia au calendare diferite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul va dezbate bugetul pe 2011
Parlamentul va dezbate bugetul pe 2011

PDL vrea legea salarizării înainte de Crăciun, PSD şi PNL după Anul Nou

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului  au programat în aşa fel dezbaterea şi votul bugetului pe 2011 şi al moţiunii de cenzură la legea salarizării ambele legi să intre în vigoare până de  Crăciun. Pe 17, 18 şi 19 decembrie, parlamentarii din Comisiile de buget vor discuta proiectul în şedinţă comună. Bugetul ar urma să fie dezbătut lunea viitoare, pe 20 decembrie, în plenul reunit. 

Dezbaterea moţiunii a fost fixată, în aceeaşi zi dar la ora 10.00, iar cea a bugetului la prânz. Stabilirea acestui calendar omite faptul că bugetul ar trebui elaborat pe baza legii salarizării. Ori, PNL a anunţat deja că va contesta legea la Curtea Constituţională, iar actul normativ nu poate fi promulgat înainte de verdictul Curţii.

După şedinţa Birourilor Permanente reunite, liderii Opoziţiei au contestat calendarul. Victor Ponta şi Crin Antonescu au anunţat că vor ca moţiunea de cenzură la legea salarizării să fie discutată după 31 decembrie 2010, pentru a obliga Puterea să adopte o lege prin care salariile să revină la cunatumul dinainte de tăierile de 25%.

“Cum să stabilească un calendar pentru o moţiune de cenzură care încă nu a fost depusă?”, a comentat liderul PSD Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite