Puterea şi Opoziţia, prima întâlnire de la declanşarea protestelor. Emil Boc refuză să părăsescă Palatul Victoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc şi liderii Puterii se vor întâlni astăzi cu Victor Ponta și Crin Antonescu.

UPDATE 15.00 Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, după întâlnirea cu USL, că se pune întrebarea dacă merită declanşarea alegerilor anticipate, cum propune opoziţia, cu doar două, trei luni înainte de alegerile la termen, arătând că este un lucru la care clasa politică trebuie să dea un răspuns.

UPDATE 14.30 Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, după întâlnirea putere-opoziţie, că "nu s-a ajuns la niciun rezultat pozitiv", că nu s-au înţeles "pe nimic", că nu s-a progresat deloc şi că nicio cerere a opoziţiei nu a primit răspuns.

UPDATE 14.10 Emil Boc refuză să părăsească Palatul Victoria. "Este extrem de important pentru România să avem stabilitate politică şi economică", a afirmat Boc după întâlnirea cu liderii USL. El a acceptat propunerea Opoziţiei pentru o sesiune extraordinară:

UPDATE 14.00 Întâlnirea dintre Putere şi Opoziţie s-a terminat.

UPDATE 13.30 Liderii coaliţiei de guvernare, în frunte cu premierul Emil Boc, se întâlnesc, la ora transmiterii acestei ştiri, cu liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

Întâlnirea are loc la Palatul Parlamentului şi vizează situaţia politică şi socială în contextul recentelor proteste de stradă.

La întâlnire mai participă preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Opoziţia a mers la întânire cu solicitarea de demisie adresată premierului Boc şi instituirea unui Cabinet independent, care să pregătească anticipate.

UPDATE 13.10 Întâlnirea dintre liderii Puterii şi ai Opoziţiei a început.

UPDATE 12.30 Liderii USL s-au reunit la ora 11:00, la sediul Uniunii, pentru a discuta despre intalnirea cu premierul Emil Boc, dar si in ceea ce priveste organizarea unui miting si a unui mars de protest joi, in Capitala.

UPDATE 11.15 Antonescu: „Nu a murit nimeni din alegeri anticipate"

Liderul USL Crin Antonescu a declarat, înainte de întâlnirea cu premierul, că guvernul Boc s-a descalificat şi că „tot ce mai poate face este să demisioneze".

Antonescu a reiterat ideea că singura soluţie raţională la actuala criză socială prin care trece România sunt alegerile anticipate. „Nu a murit nimeni din alegeri anticipate", a explicat Antonescu.

Întrebat de reacţia violentă a oamenilor la apariţia deptuatului PNL Ludovic Orban în Piaţă, preşedintele PNL a arătat că „oamenii nu au ieşit în stradă pentru un partid politic, ci pentru căderea guvernului Boc".şi că, de aceea, manifestaţiile pe care urmează să le organizeze USL sunt complementare mişcărilor de prost din ţară, astfel încât „să nu confiscăm protestele românilor".

Antonescu a descris episodul Orban ca fiind unul „nesemnificativ" şi că, în fond, „orice politician trebuie să-şi asume riscul de a fi şi huiduit, pentru că nu suntem în Coreea de Nord".

Liderul USL a explicat că atât protestatarii din „Piaţa Universităţii", cât şi Opoziţia au un ţel comun şi anume demisia guvernului Boc.

La întâlnirea de la Palatul Parlamentului de la ora 13.00 vor participa din partea Puterii primul-ministru Emil Boc, preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, precum şi liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian. Opoziția va fi reprezentnată de liderul PSD Victor Ponta și de cel al PNL Crin Antonescu.

Cu o seară înainte, liderul PSD Victor Ponta a afirmat că nu este vorba de o negociere și că reprezentanții USL se vor prezenta doar pentru a solicitat demisia premierului și organizarea de alegeri anticipate."În cazul în care Emil Boc nu vrea să demisioneze, practic, dialogul încetează foarte rapid. Nu avem ce altceva să discutam şi cu atât mai puţin să negociem cu dânşii", a explicat Ponta.

"Guvernul Boc trebuie sa plece si trebuie sa ne intoarcem la oameni, care sa poata decide din nou cine ii va conduce", a adăugat Ponta.

Premierul Emil Boc a admis că întâlnirea cu opoziția nu ar fi avut loc atât de devreme în lipsa protestelor de stradă.

"Probabil că fara aceste proteste nu ar fi avut loc maine, probabil ca ar fi avut loc alta data, dar nu maine", a afirmat Boc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite