Puterea nu mai vrea referendum pentru desfiinţarea sectoarelor în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei
Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei

Preşedintele Traian Băsescu a avut ieri-dimineaţă o întrevedere cu primarul general Sorin Oprescu, cu primarii de sector şi cu şefii grupurilor politice din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, discuţiile vizând consultarea bucureştenilor cu privire la desfinţarea sectoarelor.

Preşedintele nu a făcut decât o scurtă declaraţie la intrarea în sediul primăriei: „Vreau să văd care-i finalitatea referendumului. Nu trebuie discreditată ideea de referendum, asta este foarte important". O oră şi jumătate mai târziu, toţi primarii de sector îi dădeau dreptate şi imediat s-a hotărât convocarea unei şedinţe a consilierilor generali prin care să abroge hotărârea prin care se stabilea ca referendumul să aibă loc la 26 iunie. Iniţiativa unui referendum a pornit de la propunerea PDL de desfiinţare a sectoarelor şi a fost susţinută până acum de principalul partid de guvernământ.

Discuţii despre Zona Metropolitană

„Preşedintele a atras atenţia că referendumul se îndreaptă spre o direcţie greşită şi că acest concept este dus în derizoriu, pentru că nimeni nu ştia ce se dorea de la această consultare. Ni s-a recomandat atât nouă, primarilor şi liderilor partidelor politice din Consiliul General, cât şi parlamentarilor, să uităm de toate proiectele de lege legate de reorganizarea administrativă a Capitalei", a explicat Neculai Onţanu, edilul sectorului 2.

El a mai adăugat că  opţiunea pentru Bucureşti, în viziunea preşedintelui Băsescu, este extinderea peste Ilfov, adică să se creeze Zona Metropolitană Bucureşti (ZMB). Potrivit celor prezenţi la întrevedere, în cursul acestei veri vor urma alte discuţii pe marginea formei viitoare de organizare a regiunii Bucureşti-Ilfov.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite