Puterea a mai câştigat un meci în Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moţiunea Opoziţiei împotriva lui ministrului de Externe Teodor Baconschi a fost respinsă ieri de Senat, scorul fiind de 60 de voturi „pentru“ la 67 „împotrivă“ şi o abţinere. Opoziţia a înregistrat cele mai multe absenţe,  în condiţiile în care însumează 68 de parlamentari, printre care se numără şi senatorul Cătălin Voicu, aflat în continuare în arest.

Rezultatul moţiunii nu a dat emoţii reprezentanţilor coaliţiei, convinşi că nu vor exista "trădările" cu care s-a tot lăudat Opoziţia, mai ales după mediatizarea cazului senatorului Mircea Banias, chemat în prima parte a zilei la DNA şi urmărit penal pentru trafic de influenţă. "Chiar dacă aveau unii de gând să facă un pas în afara partidului, cazul Banias i-a liniştit", a comentat unul dintre senatorii Puterii, în aşteptarea votului la moţiune.

Chiar dacă a lăsat neclintită majoritatea, moţiunea a fost un bun prilej de "înţepături" între senatorii dintre cele două tabere. De la Opoziţie, cel mai vehement împotriva lui Baconschi s-a arătat preşedintele PNL, Crin Antonescu, care l-a numit pe prim-vicepreşedintele PDL "cel mai penibil carierist" şi "cel mai slugarnic slugoi". Un schimb acid de replici a avut ministrul şi cu senatorul PSD Olguţa Vasilescu, care i-a reproşat, printre altele, că s-a întâlnit cu mai puţine personalităţi ale lumii decât primarul Marian Vanghelie. În replică, Baconschi i-a ameninţat pe reprezentanţii PSD şi PNL că ar putea să îi acţioneze în judecată pentru că l-au acuzat de fraudarea votului de la Paris din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite