Si Puterea, si Opozitia se spala pe maini dupa votul pentru pensiile speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantii partidelor politice din Parlament se intrec sa se lepede ca de Satana de pensiile speciale pentru senatori si deputati, dupa ce textul a fost votat in comisiile juridice cu doar un vot

Reprezentantii partidelor politice din Parlament se intrec sa se lepede ca de Satana de pensiile speciale pentru senatori si deputati, dupa ce textul a fost votat in comisiile juridice cu doar un vot impotriva. In sedinta comisiilor, doar senatorul liberal Nicolae Vlad Popa a cerut eliminarea prevederilor legate de pensiile pentru parlamentari, dar nu l-a bagat nimeni in seama, toti ceilalti participanti la dezbateri, majoritatea PSD, grabindu-se sa ridice mana, ca sa nu mai piarda timpul cu dezbateri inutile. Social-democratii au uitat ca, acum doua saptamani, Aristide Roibu si-a facut o aparitie furtunoasa in sedinta comisiilor pentru a anunta ca PSD nici nu concepe sa se acorde vreun fel de pensii speciale pentru parlamentari. Iar reprezentantii celorlalte partide in comisiile juridice, in afara de Nicolae Vlad Popa, au preferat fie sa taca, fie sa lipseasca la momentul votului pentru a nu-si asuma nici o responsabilitate. Proiectul aprobat in comisiile juridice prevede ca parlamentarii vor avea o pensie speciala de 80 la suta din indemnizatie.
Vacaroiu pretinde ca PSD nu vrea privilegii parlamentare
Nicolae Vacaroiu sustine ca PSD nu va accepta ca in Statutul parlamentarilor sa fie introdusa vreo prevedere referitoare la drepturile materiale ale senatorilor si deputatilor. Declaratia sa priveste direct votul din comisiile juridice reunite, care au decis ca parlamentarii sa aiba pensii speciale. "Nu vom accepta asa ceva si nu vom vota asa ceva", a spus Vacaroiu, fara a putea preciza cum i-ar putea controla pe parlamentari in momentul votului. Cand a venit vorba de votul de acum doua zile din comisia juridica si de declaratiile transante ale unor pesedisti in favoarea privilegiilor, Vacaroiu a dat-o cotita, spunand ca nu a vazut raportul si nici nu a auzit pe cineva cu vreo declaratie de sustinere a proiectului. In urma cu aproape trei saptamani, presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, a avut o declaratie asemanatoare, promitand public ca parlamentari PSD nu vor vota pentru pensiile speciale ale alesilor si ca prevederea va fi scoasa din proiect. Promisiunea sa a fost de doi bani pentru colegii de partid, care in sedinta comisiei au votat cu ambele maini articolul care spune ca o persoana care a fost cel putin odata in viata parlamentar, poate opta pentru o pensie speciala, la implinirea varstei de pensionare. Pensia parlamentara este de 80% din indemnizatia de senator sau deputat si in momentul de fata ar putea ajunge la 15 milioane lei.
Parlamentarii Aliantei vor sa arunce proiectul la gunoi
Parlamentarii Aliantei PNL-PD vor vota impotriva prevederilor referitoare la pensiile deputatilor si senatorilor, precum si alte privilegii ale acestora cuprinse in Statutul parlamentarilor, au anuntat, ieri, Ioan Onisei (PD) si Mona Musca (PNL). "Vom intoarce acest proiect unde ii este locul: in sertar. Cat nu se termina recalcularea pensiilor pentru toti cetatenii Romaniei, parlamentarii n-au dreptul sa-si rezolve problemele lor", a declarat Mona Musca, apreciind ca "este jenant" faptul ca PSD a promis initial ca nu va accepta legiferarea pensiilor parlamentarilor. Ea a mai precizat ca singurul parlamentar al Aliantei care a fost prezent la sedinta de miercuri a Comisiilor juridice, liberalul Vlad Popa, a votat impotriva pensiilor parlamentarilor. Sedinta Comisiilor juridice a fost programata in asa fel incat sa se desfasoare in aceeasi zi cu o manifestare a Aliantei, ceea ce i-a impiedicat pe parlamentarii PD si PNL sa fie prezenti la dezbaterea Statutului parlamentarilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite