Haşotti: Sunt categoric împotriva unei alianţe cu UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puiu Haşotti
Puiu Haşotti

Senatorul PNL Puiu Haşotti s-a arătat împotriva unei alianţe a USL cu UDMR la guvernare, el arătând că nu va fi cazul ca acest lucru să se întâmple, pentru că USL va forma singură viitoarea majoritate parlamentară, conform Mediafax.

"Sunt categoric împotriva unei alianţe la guvernare a USL cu UDMR. Nu va fi cazul, pentru că USL va forma singură viitoarea majoritate parlamentară", a spus ministrul Culturii.

Deputatul PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, că ar fi utilă şi benefică o cooptare a UDMR într-o viitoare alianţă la guvernare cu USL.

Întrebat de către ziarişti, dacă vede posibilă cooptarea UDMR într-un viitor guvern, având în vedere că liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că a avut o bună colaborare cu PNL condus de Tăriceanu, fostul premier liberal a declarat: "Din punctul meu de vede da, şi cred că ar fi utilă şi benefică o cooptare a UDMR într-o viitoare alianţă, împreună cu USL".

El a mai mai spus că "aşa cum este situaţia astăzi, de departe cea mai plauzibilă variantă este că USL va câştiga cu mult peste 50%" la parlamentare.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că Uniunea nu are, în acest moment, o preferinţă în legătură cu o eventuală alianţă post-electorală, el adăugând, în acest sens, că înainte de alegeri "nu e bine să vinzi pielea ursului din pădure".

"Nu pot să vă dau un răspuns. E prematur. Noi am avut o colaborare foarte bună, şi trebuie să recunosc acest lucru, cu PDL, cu toate disputele, toate conflictele, facem parte din aceeaşi familie politică, dar noi nu facem înainte de alegeri alianţe cu nimeni, cum nu am făcut în această perioadă de 23 de ani. Am avut o colaborare bună cu PNL, e adevărat că era Partidul Naţional Liberal condus de Călin Popescu Tăriceanu", a răspuns el, întrebat pentru ce alinaţă ar opta UDMR în viitorul parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite