Propunerea lui Băsescu: Iohannis de Titan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Propunerea lui Băsescu: Iohannis de Titan
Propunerea lui Băsescu: Iohannis de Titan

Liviu Negoiţă, primarul Sectorului 3 al Capitalei, a fost desemnat ieri de preşedintele Traian Băsescu pentru funcţia de premier. Negoiţă a declarat că îşi doreşte un Guvern de uniune naţională şi i-a chemat aseară pe liderii partidelor parlamentare la Palatul Victoria, pentru a începe negocierile pentru formarea Cabinetului.

Reprezentanţii PSD şi PNL au refuzat însă dialogul cu premierul propus, afirmând că nu îl vor susţinere pe noul premier propus. Cei care au răspuns invitaţiei au fost doar reprezentanţii PDL, cei ai grupului parlamentar al minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară şi cei ai parlamentarilor independenţi.

O nouă rundă de negocieri va avea loc mâine. Negoiţă va depune luni la Parlament lista Cabinetul şi îşi va însuşi programul de guvernare trimis deja de fostul prim-mistru desemnat, Lucian Croitoru.

Coaliţia de opoziţie l-a susţinut şi ieri, înainte de anunţul lui Băsescu, pe Klaus Iohannis, primarul Sibiului, pentru această funcţie. Propunerea nu a fost luată în seamă de şeful statului, însă argumentele acestuia s-au legat de numele lui Iohannis.

Băsescu a afirmat că Negoiţă răspunde la exigenţele majorităţii, având aceleaşi calităţi ca edilul Sibiului - un bun gospodar care a fost ales în funcţia de primar cu peste 80% din voturi. În plus, Negoiţă este şi reprezentant al unui partid (PDL) care îşi va asuma responsabilitatea guvernării, a mai spus şeful statului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite