Manipulare şi propagandă marca PDL: scumpirea gazelor pentru consumatorii economici nu duce la scumpirea alimentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberta Anastase are grijă de imaginea lui Traian Băsescu şi de cea a guvernului condus de Emil Boc
Roberta Anastase are grijă de imaginea lui Traian Băsescu şi de cea a guvernului condus de Emil Boc

Membrii PDL sunt instruiţi, prin intermediul unor documente primite pe e-mail, să spună la televizor şi în presă doar ceea ce doresc cei din conducerea partidului. Strategia este menită să minimalizeze evenimentele cu impact negativ în societate, provocate de calitatea slabă a guvernării sau declarațiile șocante ale președintelui.

Potrivit unui document obţinut de „Adevărul", Roberta Anastase îi învaţă prin e-mail pe democrat-liberali cum să-l apere pe Traian Băsescu în conflictul cu Moscova. În plus, în document se vorbeşte şi despre reorganizarea administrativă şi preţul gazelor pentru consumatorii economici.

În documentul amintit mai sus se precizează că majorarea de 10% a preţului gazelor pentru consumatorii economici nu va avea un impact major asupra preţurilor alimentelor. „Impactul majorării preţului la gaze pentru consumatorii agenţi economici va fi minor asupra preţului alimentelor, în medie 0,5 la sută. Costurile de producţie pentru acele produse care necesită gaze naturale nu vor creşte cu mai mult de 0,3 la sută", sunt învăţaţi membrii PDL să spună în faţa reporterilor.

Mai mult, politicienii democrat-liberali trebuie să spună mesaje precum „era normal să mărim preţul gazelor. Populaţia este protejată de această majorare, nu i se aplică. Dar faţă de ultima modificare a preţului gazelor, în iulie 2009, preţul gazelor de import a crescut cu 60%. Numai anul acesta a crescut cu 15%" şi „nu are nici un rost să panicăm populaţia. Nu va resimţi creşterea preţului gazelor în produsele de consum", pentru a atrage cât mai mulţi simpatizanţi.

Totuşi, reprezentanţii patronatelor din alimentaţie au anunţat că preţul majorat al gazelor îi afectează direct, iar scumpirea produselor va avea loc cât de curând.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite