Pensiile militare vor fi recalculate până în decembrie, angajatorii trebuie să obţină adeverinţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru completarea Legii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, procesul de recalculare a pensiilor militare va fi prelungit până la sfârşitul acestui an. O modificare importantă va fi faptul că instituţiile din sistemul de apărare vor fi cele obligate ca, până cel târziu la 31 octombrie 2011, să identifice şi transmită către casele de pensii adeverinţele privind venituri

Potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax, Guvernul se va reuni în şedinţă specială pentru aprobarea ordonanţei.

Documentul prevede că pensiile vor fi recalculate prin determinarea stagiilor de cotizare şi punctajelor medii anuale, pe baza veniturilor realizate lunar de beneficiari, utilizând algoritmul de calcul prevăzut de legislaţia în vigoare la data recalculării.

De altfel, preşedintele Traian Băsescu a declarat, încă de duminică, că Executivul va emite o nouă hotărâre privind modul de recalculare a pensiilor.

Potrivit preşedintelui, pensiile recalculate în baza Legii 119 şi comunicate prin decizii rămân valabile, atât cele care au crescut, cât şi cele care au scăzut. Traian Băsescu a mai precizat că „pensionarii militari cărora nu li s-au recalculat încă veniturile vor primi pensia din decembrie 2010 şi diferenţa corespunzătoare lunii ianuarie". Şeful statului a mai spus că Guvernul va emite o nouă hotărâre de aplicare a Legii 119, care să ţină cont de elementele invalidate de verdictul instanţei supreme.

Propunerea iniţierii unei noi hotărâri de guvern a fost lansată la Iaşi de ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea.

Reamintim că, magistraţii au decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării Hotărârii de Guvern privind recalcularea pensiilor. Guvernul anunţase însă că poate continua recalcularea pensiilor, bazându-se pe o serie de „interpretări" ale deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Şeful statului a avertizat însă Executivul că verdictul Justiţiei trebuie respectat.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite