Procurorul Dan Voinea, schimbat de la şefia Parchetelor Militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general, Laura Kovesi, a dispus ieri delegarea până la sfârşitul anului a colonelului magistrat Ion Vasilache în funcţia de şef al Secţiei Parchetelor Militare, în locul

Procurorul general, Laura Kovesi, a dispus ieri delegarea până la sfârşitul anului a colonelului magistrat Ion Vasilache în funcţia de şef al Secţiei Parchetelor Militare, în locul generalului magistrat Dan Voinea.

Procuror criminalist din anul 1989, Ion Vasilache a activat din 1990 la Parchetele Militare din Ploieşti şi Bucureşti, unde a instrumentat cauze privind revoluţia din Sibiu şi Bucureşti. Procurorul a mai instrumentat şi dosare de corupţie având ca obiect infracţiuni contra patrimoniului, comise de ofiţeri superiori.

Reamintim că Dan Voinea a instrumentat dosarul mineriadei din 1990 şi cel al revoluţiei, cauze care vor fi reluate de procurorii civili după ce Curtea Constituţională a decis că civilii nu pot fi cercetaţi de militari. În dosarul mineriadei din 13-25 iunie 1990, Voinea dispusese punerea sub învinuire şi a fostului preşedinte Ion Iliescu. După transferarea dosarelor de la secţiile militare, generalul Dan Voinea a refuzat să treacă "în civilie", unul dintre motive fiind de ordin material.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite