Primarul „Javră“, un traseist politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul care şi-a făcut concitadinii „javre“ este recunoscut pentru reacţiile sale necontrolate. Primarul Nicolae Dragu nu se fereşte să se ia la harţă cu oamenii. A făcut-o şi în alte dăţi şi s-a ales cu un pumn în gură.

Primarul Călăraşiului, Nicolae Dragu, a stârnit un nou scandal. Duminică seară, la Zilele oraşului, edilul-şef, enervat că e huiduit, i-a făcut „javre" pe protestatarii din public, reproşându-le că i-a scos din mizerie. „La revedere, javrelor! V-am scos din mizerie! Bălteaţi într-o mizerie! Asta este mulţumirea voastră?! Nu vă este ruşine? Nemernicilor! Voi nu reprezentaţi Călăraşiul! O haită de derbedei şi golani!", a strigat supărat edilul în fluierăturile spectatorilor.

Adio spectacole în aer liber!

Primarul a explicat ieri ce s-a întâmplat. „I-am făcut şi eu «javre», cum l-au făcut poliţiştii pe preşedinte. Totul a fost o înscenare din partea PNL. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Daniel Drăgulin, le-a ordonat unor tineri să mă fluiere. A vrut să-mi strice imaginea, mai ales că erau Zilele oraşului şi chiar realizasem ceva frumos cu doi lei pe care i-am avut", a declarat primarul. El a anunţat că renunţă la organizarea de evenimente în aer liber. La rândul său, vicele Daniel Drăgulin îl acuză pe primar că a urcat beat pe scenă şi a precizat că-l dă în judecată pentru declaraţiile lui. „Vrea să mă discrediteze, având în vedere că vom fi contracandidaţi la Primărie", a precizat Drăgulin.

Cei doi edili au fost la un moment dat colegi în PNL (unde Drăgulin este vicepreşedinte judeţean), al patrulea partid prin care s-a perindat primarul Dragu. În prezent, el este preşedintele organizaţiei judeţene a UNPR. Dragu a devenit primar sub umbrela Partidului Unităţii Naţionale Române, în 1996. Între anii 2000 şi 2004, Dragu a fost consilier municipal, dar a revenit în forţă la conducerea municipalităţii în 2004, când cetăţenii l-au votat masiv pentru a doua oară.

Între timp, el a trecut şi prin PNŢCD şi Alianţa Populară. În 2008 a candidat pentru a treia oară, pe listele PNL, reuşind să câştige la o diferenţă mică de voturi de contracandidatul său de la PDL. Deşi activa în rândurile PNL, Dragu şi-a uimit colegii, înainte de alegerile prezidenţiale, anunţând că-l susţine pe Traian Băsescu.

Palmares controversat

Primarul Nicolae Dragu este recunoscut pentru firea sa conflictuală. În iunie, primarul a încasat un pumn în gură de la una dintre persoanele care urmau să fie evacuate dintr-un bloc aparţinând Primăriei. Edilul-şef s-a ales atunci cu buza spartă. În iulie, el a alungat din oraş caravana „Renaşterea" pentru prevenirea cancerului la sân, pe motiv că medicii care efectuau analize gratuite speriau femeile că sunt bolnave, iar rezultatele investigaţiilor erau false.

VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite