Primarul de succes Ciuhandu, înfrânt de PNŢCD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mandatul primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, la conducerea PNŢCD se încheie duminică, atunci când partidul îşi va alege un nou preşedinte. Ciuhandu nu şi-a mai depus candidatura la

Mandatul primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, la conducerea PNŢCD se încheie duminică, atunci când partidul îşi va alege un nou preşedinte. Ciuhandu nu şi-a mai depus candidatura la Congres.

Trei politicieni s-au perindat, în ultimii şapte ani, pe la cârma PNŢCD-ului cu misiunea de a relansa ambarcaţiunea ţărănistă eşuată lamentabil după alegerile din 2000. Rând pe rând, Andrei Marga, Victor Ciorbea şi actualul preşedinte, Gheorghe Ciuhandu, au preluat frâiele unui partid aflat pe patul de terapie intensivă.

În linii mari, prestaţia şi evoluţia lor politică seamănă ca două picături de apă, efectul fiind acelaşi: revigorarea PNŢCD a rămas încremenită în proiect.

Edilul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, în vârstă de 59 de ani, contestat în ultima vreme de filialele ardelene nemulţumite de felul în care reuşea să se împartă între primărie şi conducerea PNŢCD, a renunţat la depunerea unei eventuale candidaturi. Cu trei mandate de primar la activ, perceput în august 2004 ca fiind omul potrivit pentru resuscitarea PNŢCD, Ciuhandu pare acum mai preocupat să-şi întărească imaginea de edil în ochii electoratului timişorean. El a fost acuzat în oraşul pe care îl conduce că ar fi favorizat afacerile urbanistice în care este implicat fiul său şi ar fi tergiversat lucrările de infrastructură. După doi ani şi jumătate sub conducerea lui Ciuhandu, PNŢCD nu stă însă cu nimic mai bine decât în 2004. Dimpotrivă, în nenumărate localităţi, ţărăniştii ţin de domeniul amintirilor: sediile de partid au fost în număr mare pierdute sau abandonate din lipsă de bani, iar la nivelul mai multor judeţe nu mai există organizaţii. Ciuhandu şi-a asumat de altfel eşecul de la alegerile din 2004 şi de faptul că partidul nu a intrat în parlament, recunoscând că era foarte dificil să facă faţă şi atribuţiilor de primar al Timişoarei, şi problemelor ridicate de funcţia de preşedinte al unui partid cu centrul la Bucureşti. Ezitant, el a optat pentru susţinerea candidaturii afaceristului Marian Miluţ la şefia PNŢCD şi a strategiei acestuia de apropiere de PNL.

Ciuhandu pare de neclintit din postul de edil al Timişoarei. Politicienii locali recunosc că lipsa unor adevăraţi adversari pe plan local a constituit atuul lui Ciuhandu. "Eu nu-l văd la nivelul la care l-au propulsat anumite conjuncturi. Sunt foarte multe nerealizări care pot să-i fie reproşate, la nivel administrativ, în fiecare cartier. Eu aş zice că are realizări la nivel mediu", consideră Valeriu Tabără.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite