Primarul din Târgu Mureş refuză afilierea la Asociaţia "Pro Ţinutul Secuiesc"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Târgu Mureş, Dorin Florea, a reacţionat extrem de dur faţă de posibila adoptare, de către Consiliul local, a unei hotărâri de aderare la asociaţia "Pro ţinutul Secuiesc".

Primarul oraşului Târgu Mureş, Dorin Florea, a reacţionat extrem de dur faţă de posibila adoptare, de către Consiliul local, a unei hotărâri de aderare la asociaţia "Pro ţinutul Secuiesc".
Edilul a apreciat că este vorba, de fapt, de o idee halucinantă, pornită doar din mintea unor lideri maghiari speriaţi că îşi pierd locurile călduţe şi care incită la ură interetnică. "Mai bine îmi rup pixul decât să fiu de acord cu adoptarea de Consiliul local a afilierii Târgu Mureşului la această bomboană otrăvită! Oricum, nu voi subscrie la această tâmpenie şi voi cere automat instituţiilor statului să numere secuii", a reacţionat Florea. El a subliniat că această "himeră" va crea un orizont de aşteptare, în care şi Janos şi Ion vor fi înfierbântaţi din nou, reactivându-se vechi resentimente. "Declaraţiile sforăitoare ale liderilor unguri, cum că se unesc ca să obţină fonduri europene, se înscriu în zona ipocriziei, dominată de un anume format educaţional precar. Nu bag banii târgumureşenilor în himere iresponsabile, eu nu le dau ţinut Secuiesc şi foamea în gât. Trist e că în continuu parcă diavolul îi mână să bage zâzanie!", a apreciat Dorin Florea.
Menţionăm că, până la sfârşitul lunii noiembrie, consiliile locale din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş intenţionează să înfiinţeze Asociaţia "Pro ţinutul Secuiesc". Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Albert Almos, preşedintele UDMR Covasna, a declarat că, la această oră, jumătate din consiliile locale vizate au adoptat hotărâri de participare la acest proiect, iar celelalte urmează să facă acest lucru până la finele lunii noiembrie. Atunci va fi convocată şedinţa de constituire a asociaţiei, care va fi înregistrată la judecătorie şi va obţine statut juridic până la sfârşitul acestui an

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite