Primarii din PSD Mehedinţi dezertează la Alianţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

12 primari PSD s-au înregimentat în Alianţa D.A., majoritatea preferând PD. Preşedintele PSD Mehedinţi susţine că nu ştie nimic de aceste mişcări de trupe. Liderii Alianţei probează noile

12 primari PSD s-au înregimentat în Alianţa D.A., majoritatea preferând PD. Preşedintele PSD Mehedinţi susţine că nu ştie nimic de aceste mişcări de trupe. Liderii Alianţei probează noile achiziţii cu adeziuni.
Zestrea de primari din PSD Mehedinţi se subţiază pe zi ce trece, în timp ce şeful organizaţiei judeţene, deputatul Eugen Nicolicea, susţine că nu cunoaşte nimic în acest sens deoarece "nu s-a făcut încă o astfel de analiză". Realitatea confirmată de liderii Alianţei, dar şi de către unii dintre fugari stă astfel: 12 primari din PSD au spus adio partidului, mulţi dintre ei însoţiţi chiar de către viceprimari şi o parte din consilierii locali. Locul preferat de fugari este PD, unde au trecut 10 edili-şefi, ceilalţi doi optând pentru PNL. În plus, în perioada imediat următoare se prefigurează ca alţi 3 primari din PSD să treacă în barca Alianţei D.A., după o serie de "tratative". Preşedintele PNL Mehedinţi, Liviu Mazilu, ne-a declarat că în partidul pe care îl conduce au fost primiţi primarii din Pătulele şi Tâmna, Ion ţicu şi, respectiv, Ion Cioară. "Aceşti oameni au venit la PNL în urma relaţiei bune pe care au avut-o cu organizaţiile noastre comunale. La Pătulele, primarul a adus cu el, încă din luna iulie 2005 parcă, şi câţiva consilieri. Cioară, de la Tâmna, a venit prin toamnă şi ne-a spus că nu va avea niciun fel de ezitare în a spune că e membru PNL", precizează liderul liberal, Liviu Mazilu. În cazul democraţilor, atracţia este şi mai mare. Vicepreşedintele PD, Ion Mâţu, ne-a declarat că "majoritatea din aceştia au venit însoţiţi de consilieri locali şi în 3 situaţii chiar şi cu viceprimarii. Acum mai suntem în tratative cu alţi 3 primari din PSD. Cred că, pe viitor, în acest partid vor rămâne doar primarii cu probleme".
Fugarii au recunoscut
Primarul din Ilovăţ, Andronie Grigorie, ne-a recunoscut cu seninătate că a trecut la PD şi că nu l-a forţat nimeni să o facă. "Mai de mult îl îndrăgeam pe Băsescu şi partidul său. Chiar a doua zi după alegeri am fost la PD şi am luat tabloul cu dumnealui şi l-am pus în birou la primărie. Nu m-a forţat nimeni şi am făcut-o pentru binele comunei". Contactat telefonic, primarul din şimian, Constantin Armaşu, a recunoscut cu jumătate de gură că a trecut la PD. "De unde ştiţi, domnule, şi treaba asta, că nu-i chiar aşa cum spuneţi! Dacă ne ajută cu bani pentru comună şi pentru oameni, merg la orice partid, şi la Gigi Becali", s-a eschivat primarul Armaşu. Primarul din Hinova, Gheorghe Alexandrescu, a fost mult mai sincer. "Da, domnule, am trecut la PD. Eu am candidat să fac ceva pentru comună şi am nevoie de sprijin", şi-a argumentat acesta fuga din PSD. Nici primarul din Pătulele, Ion ţicu, nu se sfieşte să recunoască că acum este în PNL. El chiar ne-a informat că a plecat din PSD nu cu trei consilieri locali, ci cu mai mulţi. "Este vorba de 8 consilieri locali şi de viceprimarul Anel Răducan, dacă nu ştiaţi. Eu cu PSD şi aşa nu avusesem o colaborare bună înainte", ne-a precizat primarul ţicu. Interesant de precizat este că niciunul dintre aceşti primari nu ni s-a plâns de faptul că ar fi fost supuşi la presiuni sau forţaţi să plece la Alianţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite