Primarii PDL, obligați să returneze până vineri sumele primite de la Ungureanu și necheltuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile locale care au primit la începutul lunii aprilie bani din Fondul de Rezervă sunt obligate să restituie sumele necheltuite până vineri, potrivit unei ordonanțe de urgență publicată marți seară în Monitorul Oficial.

"Am decis recuperarea din conturile autorităților locale a sumelor distribuite prin HG 255/2012, acea hotarâre prin care s-au alocat din fondul de rezervă bani către autorități locale de către fostul Guvern aflat în funcție", a declarat premierul Victor Ponta.

Autoritățile locale au la dispoziție trei zile ca să restituie la bugetul de stat sumele de bani alocate prin HG 255/2012, măsură adoptată de Guvernul Ungureanu.

"S-a stabilit ca sumele alocate către primăriile menționate prin acea hotărâre de guvern să fie blocate, iar ce a rămas necheltuit se restituie la Guvern pentru a fi distribuit pentru prioritățile acestuia", a explicat ministrul Finanțelor FLorin Georgescu.

Totuși, Georgescu a spus că nu poate estima despre ce sumă totală este vorba. "Nu știm sumele acum, pentru că nu știm ce a făcut fiecare în teritoriu. Acum am stabilit acest lucru, iar într-o zi-două vom vedea rezultatele", a completat Georgescu.

Totuși, mai mulți primari din teritoriu au vociferat deja și susțin că au cheltuit deja banii primiți de la Guvernul Ungureanu.

La începutul lunii aprilie, prin hotărâre, Guvernul a alocat primăriilor fonduri totale de 648 milioane lei (echivalent a 148 milioane euro), din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, cei mai mulţi bani fiind acordaţi primăriilor PDL.

Premierul Victor Ponta anunţase, luni, în plenul Parlamentului, că a cerut specialiştilor din Ministerul Finanţelor să propună în şedinţa de marţi a Guvernului o soluţie prin care banii acordaţi de fostul Guvern către primăriile PDL să fie recuperaţi şi folosiţi la salarii şi pensii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite