Primăria Constanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ vă prezintă candidaţii pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală.

Alegerile locale din acest an, care vor avea loc duminică, 10 iunie 2012, sunt primele desfăşurate conform noilor reglementări ale legii electorale. Astfel, atât primarii, cât şi preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi dintr-un singur tur, cu majoritatea voturilor valabile exprimate. Ziarul „Adevărul" vă prezintă candidaţii care se luptă pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală. Lista cuprinde toate candidaturile înregistrate la Birourile Electorale Judeţene. Am evidenţiat, prin fotografii şi un scurt CV, acei candidaţi cotaţi cu cele mai mari şanse.

Astăzi, este rândul judeţului Constanţa, unde cea mai importantă confruntare va fi cea pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa, oraş cu 350.000 de locuitori şi un buget de 453 de milioane de lei.

Radu Ştefan Mazăre (USL)

Inginer electronist, 43 de ani. Necăsătorit, un fiu. Cel mai excentric primar din România. De 12 ani conduce administraţia locală. A inventat pachetele populiste cu alimente date periodic pensionarilor. A revitalizat staţiunea Mamaia, dar investiţiile în Constanţa s-au făcut doar în asfaltări, iluminat public şi imobile noi construite pe spaţii verzi. Au fost retrocedate suprafeţe uriaşe de terenuri care au ajuns apoi în posesia apropiaţilor lui Mazăre. Afacerile imobiliare ale Primăriei fac obiectul dosarelor DNA cu care Mazăre este ţinut în şah de câţiva ani.

Christian Gigi Chiru (PDL)

Jurist, 46 de ani. Este căsătorit şi are patru copii. A intrat în politică în 2004 şi a devenit în 2004 consilier local democrat la Eforie. Din martie 2011 este şeful filialei judeţene PDL Constanţa şi candidează din partea Alianţei pentru Constanţa PDL+PNŢCD, încheiată la nivel local. În CV se mândreşte cu descendenţa pe linie maternă din renumitul cercetător Emil Racoviţă, văr primar cu bunicul său. Are afaceri în turism. A fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii. Are o vilă pe plaja dintre Eforie Nord şi Sud, dar figurează cu domiciliul în Constanţa.

Claudiu-Iorga Palaz (UNPR)

Jurist, 41 ani. Este căsătorit şi are doi copii. Fost consilier juridic al Primăriei Constanţa până în 2000. Adversar şi critic constant al primarului Radu Mazăre. Din 2009 este prefect. A reuşit să puncteze la capitolul salvării Cazinoului din Constanţa. Presa centrală a dezvăluit că tatăl lui, crescător de oi din Pietreni, a cumpărat la Agigea un teren strategic pentru Portul Constanţa, pe care l-a revândut unei firme din Galaţi controlate de democratul Mircea Toader. Terenul a fost vândut apoi statului cu un profit uriaş.

Ceilalţi candidați la Primărie

- Gheorghe Dinu (Partidul Poporului - Dan Diaconescu) - avocat, 57 de ani, fost şef Informaţii, candidat independent la Preşedinţie în 2004  
- Cristina-Raluca Dincu (Partidul România Mare) - psiholog, 34 de ani  
- Marcel Bouroş (independent) - marinar, fondatorul Curţii Brâncoveneşti, 50 de ani. 
- Gheorghe Donţu (Partidul Ecologist Român)  - economist, 61 de ani, fost viceprimar al Constanţei
- Dumitru Gavari (Partidul Noua Generaţie-Creştin Democrat) - reprezentant vânzări, 40 de ani
- Sorin-Horaţiu Belu (Partidul Verde) - profesor, 38 de ani
- Ion Stoica (Alianţa Civică Democrată a Romilor) - formator, 33 de ani

Consiliul Judeţean

NICUŞOR-DANIEL CONSTANTINESCU (USL)

Inginer, 45 de ani. Căsătorit, doi copii. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa din 2004. Coleg de Institut de Marină cu Radu Mazăre, cu care a înfiinţat trustul de presă Telegraf-TV Neptun. În politică din 2000, consilier local independent, apoi consilier PSD la Consiliul Judeţean. Este numit „secretarul de partid pe judeţ", graţie bugetului pe care îl dirijează către localităţi.

OLEG DANOVsKI (Partidul Uniunea Ecologistă din România)

Coregraf, 57 de ani. Divorţat, o fiică. Fiul renumitului coregraf Oleg Danovski, fondatorul Teatrului de Balet. S-a luptat pentru drepturile sale de urmaş din operele tatălui său, ce a pus în scenă spectacole extraordinare de balet cu care ansamblul a cutreierat lumea. A înfiinţat o şcoală de balet pentru copii, ale căror eleve obţin performanţe notabile pe scenele naţionale şi internaţionale.

Alţi candidați

- Marian Vasiliev (Partidul Poporului-Dan Diaconescu) - 42 de ani, jurnalist
- Radu Comănici (Partidul România Mare) - 60 de ani, jurist
- Dumitru Bădrăgan (Partidul Ecologist Român) - 38 de ani, avocat
- Harry-Michelle Boiagian. (Uniunea Naţională pentru Progresul României) - 46 de ani, inginer constructor
- Valeriu Băncescu (Partidul Poporului) - 68 de ani, inginer
- Tudorel Chesoi (Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat) -
59 de ani, funcţionar public
- Florin Gheorghe (Partidul Democrat Liberal) - 33 de ani, inginer
- Emil Colodiuc (Partidul Verde) - 56 de ani, ofiţer

Primăria Mangalia

- Mihai Claudiu Tusac (PSD). 49 de ani, inginer, căsătorit cu Miss România 1995. Primar din 2009. Suspendat din funcţie de două ori, pentru nedeclararea averii.
- Zanfir Iorguş, deputat PDL, 55 de ani, inginer, este cel care a făcut Mangalia cunoscută ca destinaţie de vacanţă.
- Adrian Cîrlescu (PRM)
- Cristian Radu, 41 de ani, economist, independent
- Marian Dorner (Partidul Verde)
- Marin Ciocîia (PP-DD)
- Vasile Moldovan (PER).
- Marin Oprea, independent
- Ion Niculescu, independent
- Marios Cotlet, independent
- Theodor Munteanu, independent

Primăria Medgidia

- Marian Iordache, actualul primar (USL, 51 de ani, fost director IMUM, fost viceprimar), se luptă cu fostul deputat şi ministru al Transporturilor
- Dumitru Moinescu (fost PDL-ist, 60 de ani, ce candidează ca independent). Moinescu a fost condamnat la finele lui 2011 la 6 luni de închisoare pentru favorizarea infractorului.
- Vasile Ivanof (PP-DD)
- Mihăiţă Cioti (Alianţa pentru Medgidia PNG+PRM)
- Dănuţ-Dumitru Cotîrlă (UNPR)
- Nedret Bechiş (UDTTMR)
- George Zamfir (PNŢCD)
- Sorin-Elvis Radu (PER)
- Romulus Aurelian Vasilescu (PSDM)

Site-ul adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Constanţa despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite