Primăria Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ vă prezintă candidaţii la cele mai importante funcţii din administraţia locală.

Alegerile locale din acest an, care vor avea loc duminică, 10 iunie 2012, sunt primele desfăşurate conform noilor reglementări ale legii electorale. Astfel, atât primarii, cât şi preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi dintr-un singur tur, cu majoritatea voturilor valabil exprimate.

Ziarul „Adevărul" vă prezintă candidaţii care se luptă pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală. Lista cuprinde toate candidaturile înregistrate la Birourile Electorale Judeţene.

Astăzi, este rândul judeţului Braşov, unde cea mai importantă confruntare va fi pentru funcţia de primar al Braşovului, oraş cu 227.961 de locuitori şi un buget de  600 de milioane de lei.

Braşovul, în cifre

- 227.961 locuitori este populaţia municipiului Braşov

- 600 milioane lei este bugetul Primăriei Braşov

George Scripcaru (PDL)

Profesor, 45 de ani. S-a născut în comuna Buruieneşti din judeţul Neamţ, este căsătorit şi are o fată. A lucrat ca muncitor, apoi a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

A intrat în politică în 1992 ca preşedinte al organizaţiei de tineret a PD Braşov. În perioada 1996-2000 a fost consilier local, între  2000-2004 a ocupat funcţia de viceprimar, iar de opt ani este primar. În 2001 a devenit preşedinte al organizaţiei judeţene a PD Braşov, iar în prezent este şi vicepreşedinte al Biroului Permanent Naţional al partidului.

Cătălin Leonte (USL)

Jurist, 40 de ani. Născut în Braşov, este căsătorit şi are doi copii.  A lucrat în turism şi în vânzări, apoi a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Drăgan. Are şi studii doctorale în management, iar în prezent este director în cadrul Băncii pentru Locuinţe - BCR Braşov. A intrat în politică în 1999 ca membru al PSDR, partid care a fuzionat ulterior cu PSD.

În 2009 a devenit vicepreşedinte al organizaţiei municipale a partidului, iar din 2010 este prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Braşov. În 2008 a candidat, fără succes, pentru un post de senator.

Ceilalţi candidaţi

- Carol Ambrus (UDMR). Inginer, 63 ani. Fost subprefect al judeţului până acum două luni.

- Christian Macedonschi (Forumul Democrat al Germanilor din România). Economist, om de afaceri, 40 de ani. Preşedinte al Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare a Turismului, organizator al Oktoberfest. Fost membru PNL.

- Ovidiu-Răzvan Fodor (Partidul Poporului - Dan Diaconescu). Economist, 45 de ani. Fost preşedinte al organizaţiei locale a UNPR și fost manager al Hotelului Ramada, este director al ziarului „Bună ziua, Brașov!"

- Adrian Ţolovici (PNŢCD). Inginer, 46 de ani.

- Radu Miron (Partidul România Mare). Profesor de sport, om de afaceri. Fost membru PSD.

- Virgil Ioan Constantin Muntean (Partidul Poporului - Legea Cojocaru).

- Ovidiu Gheorghe Popa (Partidul Socialist Român).

Consiliul Judeţean Braşov

ARISTOTEL CĂNCESCU (USL)

Inginer, 60 de ani. Născut în Timişoara, este căsătorit şi are doi copii. A absolvit Facultatea de Mecanică şi are un doctorat în management. A intrat în politică imediat după Revoluţie. În perioada 1992-2000 a fost senator din partea PNL. Este preşedintele Consiliului Judeţean Braşov din anul 2000 şi deţine un trust local de presă, care include postul Mix TV.

NICOLAE ŢUCUNEL (INDEPENDENT)

Silvicultor, om de afaceri, 62 de ani. Născut la Maglavit, este căsătorit şi are trei copii. Patron al Forex Ghimbav. A intrat în politică în 2004, când a fost ales consilier judeţean pe listele PSD, iar din 2008 a fost consilier local al aceluiaşi partid. Din 2006 este preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov.

Ceilalţi candidaţi

- Kovacs Attila (UDMR). Doctor în filosofie, 38 de ani. Fost deputat între 2004-2008.
- Wolfgang Wittstock (Forumul Democrat al Germanilor din România). -rofesor, 64 de ani. Fost deputat între 1992-1996.
- Ioan Pamparău  (Partidul Verde). Sociolog, 58 de ani. Fost lider sindical și director al Casei de Pensii.
- Ionel Fliundra (PPDD)
- Sorin Stănescu (PRM)
- Daniel Vereş (PNŢCD)
- Gheorghe Popa (PAS)
- Dan Stoian (PPLC)
- Viorel Zamfir (PSR)
- Cristian Popuşoi (Partidul Forţa Civică)

Primăria Făgăraş

l- Sorin Mânduc (Alianţa de Centru-Dreapta. Jurnalist, 39 de ani. Membru PNL. A fost viceprimar între 2004-2008, iar apoi primar (foto dreapta).
- Mihai Popa (PSD)
- Gheorghe Poparad (PDL)
- Radu Mitric (PRM)
- Marius Tişcă (PPDD)
- Lucia Baki (PER)
- Ioan Bujor (Partidul Verde)
- Ioan Bărbuţi (UNPR)

Primăria Râşnov

- Adrian Ioan Veştea (PNL). Economist, 37 de ani. Primar în funcţie, candidează pentru un nou mandat (foto stânga).
- Stoica Zaharia (PDL)
- Cătălin Botean (PSD)
- Răzvan Râşnoveanu (Partidul Conservator)
- Marius Lungu (PPDD)
- Elena Michaelides (Partidul Forţa Civică)

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Braşov despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite