Prima declaraţie a lui Adrian Năstase din penitenciar: Le mulţumesc poliţiştilor că m-au oprit la timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase pe targă
Adrian Năstase pe targă

Adrian Năstase le este recunoscător poliţiştilor care se aflau în reşedinţa lui din strada Zambaccian în seara în care a încercat să se sinucidă. Fostul premier le-a povestit procurorilor cu lux de amănunte tot ce s-a întâmplat în seara zilei de 20 iunie.

Anchetatorii l-au interogat pe Adrian Năstase la spitalul penitenciar Rahova, în salonul în care fostul premier este internat de câteva săptămâni, informează Pro TV. Încă de la început, fostul prim-ministru a ţinut să le spună anchetatorilor că le este recunoscător poliţiştilor care l-au împiedicat să-şi ducă la bun sfârşit planul sinucigaş.

Anchetatorii n-au aflat mare lucru, Năstase doar confirmând datele ceea ce aceştia ştiau deja: sub pretextul că vrea să ia nişte cărţi, Năstase a mers în birou, însoţit de unul dintre poliţişti, a pus mâna pe armă şi a vrut să se sinucidă. Se pare că poliţistul a fost cel care a evitat întreaga tragedie.

După ce ieri IML s-a pronunţat în ceea ce priveşte rănile prezentate de fostul premier la nivelul gâtului, catalogându-le drept superficiale, procurorii au cerut compararea datelor oferite de legişti cu cele ale criminaliştilor. Aceştia din urmă vor face o expertiză, pentru a vedea dacă Năstase s-a rănit singur.

La 20 iunie, fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat, prin sentinţă definitivă şi irevocabilă, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul Calităţii". În seara aceleiaşi zile, Năstase a încercat să se sinucidă cu revolver de 9 mm.

În prezent, fostul premier se află internat la Spitalul Penitenciar Rahova. Când va fi externat, Năstase va primi loc într-o celulă, el având deja toate datele de identificare ale unui deţinut. Social-democratul va ispăşi doar opt luni în închisoare, deoarece are peste 60 de ani.

Citeşte şi:

Adrian Năstase s-a împușcat în gât. Ponta a fost la spital

Arma folosită de Adrian Năstase în tentativa de sinucidere: un revolver Smith and Wesson

Năstase, în faţa verdictului final: fostul premier al României a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare

Andrei Năstase: Îmi voi dedica viaţa să reabilitez numele tatălui meu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite