Prigoană vrea bani de la stat ca să fie bonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Democrat-liberalul Silviu Prigoană  a depus ieri la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor o cerere de concediu de paternitate pentru o perioadă de doi ani, deşi, până de curând, susţinea că mamele ar trebui să se întoarcă mai repede la muncă întrucât riscă să se „deprofesionalizeze”.

„Subsemnatul Vasile Silviu Prigoană vă rog să dispuneţi analiza posibilităţilor prin care să beneficiez de concediul pentru îngrijirea copilului până la doi ani, conform legislaţiei în vigoare. Menţionez că fiul meu este născut la data de 10 decembrie 2010", se arată în scrisoarea trimisă de Prigoană conducerii Camerei Deputaţilor.

Cum fiul său este născut înainte ca noua lege privind reducerea concediului şi a indemnizaţiei pentru îngrijirea copilului să intre în vigoare, deputatul PDL ar beneficia astfel de vechile prevederi legale, urmând să încaseze o indemnizaţie de 72% din veniturile sale. Astfel, numai de la Parlament ar lua 2.500 de lei pe lună.

Ce susţinea deputatul anul trecut

În plin scandal legat de propunerea ministrului Muncii, Ioan Botiş, de reducere a concediului de maternitate, Silviu Prigoană a fost unul dintre cei mai vocali susţinători ai proiectului, militând pentru scurtarea acestuia la un an sau chiar la şase luni.

Adriana Bahmuţeanu a declarat ieri că vrea să se reapuce de muncă şi să îşi reia activităţile, acesta fiind motivul pentru care soţul ei a cerut conducerii Camerei Deputaţilor să beneficieze de concediu pentru îngrijirea copilului pe o perioadă de doi ani.

Disputa politică

Solicitarea lui Prigoană a generat supărare în rândul PDL, care se vede privat de un vot, şi a stârnit indignarea liftierelor de la Casa Poporului. Colega sa de partid, deputata Raluca Turcan, l-a criticat, afirmând că ea a stat acasă doar zece zile după naştere şi apoi s-a întors la muncă.

Turcan a susţinut că este o chestiune de „responsabilitate" politică să vii la Parlament şi a adăugat că nu este de acord cu cererea de concediu întrucât absenţa lui Prigoană i-ar văduvi pe democrat-liberali de un vot în plenul Camerei.

Liderul PDL Ioan Oltean a încercat să medieze „conflictul" precizând că Prigoană poate fi baby-sitter pentru propriul copil, dar va participa la şedinţele de vot final.

Conducerea Camerei Deputaţilor a trimis inedita solicitare a deputatului democrat-liberal la Comisia juridică pentru un punct de vedere. Adriana Bahmuţeanu a născut, în 10 decembrie, un băieţel, Eduard Gabriel. Soţii Prigoană mai au un fiu, Mihai Maximus, născut în 2007. Deputatul PDL mai are doi băieţi din căsătoria anterioară. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite