Prigoană pleacă din PDL. Alege afacerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silviu Prigoană a anunţat ieri că demisionează din PDL, preferând să rămână deputat şi om de afaceri. Informaţia a fost confirmată de Doru Leşe, viceliderul deputaţilor democrat-liberali. Deputatul a calificat drept incorectă decizia Colegiului Director de a-i obliga pe democrat-liberali să aleagă între afaceri şi politică.

Viceliderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor, Doru Leşe, a susţinut că Prigoană i-a mărturisit că şi-a depus deja demisia din partid şi că este decis să activeze ca independent.

Mai citiţi şi:

Prigoană le trage ţepe ploieştenilor

Prigoană: "Fiu-meu a făcut şcoala de şoferi la fără frecvenţă!"

Decizia lui Prigoană i-a luat prin surprindere chiar şi pe colegii săi de partid, care nu erau la curent cu intenţiile sale. "Eu nu ştiu nimic de această demisie, am auzit că i-ar fi spus lui Leşe. Chiar şi independent, poate activa în grupul nostru parlamentar fără probleme", a spus şeful deputaţilor democrat-liberal, Mircea Toader.

Deputatul nu a votat rezoluţia partidului

Supărarea lui Prigoană a plecat de la decizia Colegiului Director de a-i obliga pe demnitari să opteze între funcţie şi afacerile cu statul. Democrat-liberalul a explicat că, în momentul în care şi-a depus adeziunea la PDL, conducerea partidului îi ştia statutul de om de afaceri.

„Vreau să demisionez! Eu înainte de a deveni membru PDL am avut carieră de om de afaceri, care este cea mai importantă pentru mine. Nu văd de ce aş renunţa la afaceri acum! În plus, afacerile mele au legătură cu bugetele locale, deci nu înţeleg care este incompatibilitatea", a comentat Prigoană.

„Aş putea într-adevăr să trec afacerile pe numele soacrei pe care o cheamă Toma sau pe numele unui nepot de-al nevestei, dar eu sunt deja un brand, am un nume în afaceri şi este total inutil să încerc să mă ascund", a mai spus deputatul PDL.

Potrivit acestuia, decizia Colegiului Director, luată în absenţa sa, dar în prezenţa fiului său, Honorius, nu este una corectă. „Eu am ieşit din sală când s-a votat, nu mi se pare o soluţie bună", a mai adăugat Prigoană.

Plăcintă: „Este o chestiune de morală"

Hotărârea Colegiului Director este văzută însă ca „o chestiune de morală" pentru alţi democrat-liberali, cu legături în lumea afacerilor. „Trebuie să le arătăm şi noi oamenilor că ne pasă cumva în vremurile astea. Este o chestiune de morală creştină", a susţinut senatorul PDL Sorina Plăcintă, fost ministru al Tineretului. Potrivit acesteia, firma sa de confecţii nu a participat decât la o licitaţie cu statul, pe care nu a câştigat-o.

De acord cu ideea Elenei Udrea, aprobată de Colegiul Director, s-a arătat şi senatorul PDL Marius Necula, care le-a cedat părinţilor săi firma Atlas SA Galaţi, ce a beneficiat anul acesta de mai multe contracte din partea Companiei Naţionale de Investiţii. "Eu vin din zona de consultanţă, nu mă consider om de afaceri, este o propunere foarte bună", a comentat Necula.

La rândul său, vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu, acţionar la o firma Topanel Trading Panels, a insistat pentru punerea în aplicare a măsurii, cu condiţia ca acele criterii de stabilire a incompatibilităţii să fie foarte clar trasate. "Cine este acţionar la o bancă ce face? Trebuie să clarificăm toate aspectele!", a mai spus Boureanu. 

Pus pe gânduri de hotărârea partidului a fost şi senatorului PDL Toader Mocanu, care deţine SC Ellmar Com SRL, prin intermediul soţiei şi fiicei sale. "O să mă consult şi eu cu familia, o să decid", a reacţionat senatorul.

Boc, criticat de aleşii PDL

Premierul Emil Boc le-a explicat ieri deputaţilor şi senatorilor PDL măsurile de austeritate asumate de Guvern, fiind criticat de unii parlamentari pentru explicaţiile economice întârziate.

„Emil Boc s-a justificat susţinând că negocierile cu Fondul Monetar Internaţional, dar şi discuţiile din Consiliul Economic şi Social au dus la creionarea cu întârziere a măsurilor şi tocmai de aceea a venit cu explicaţii după decizia de asumare a răspunderii", a arătat un senator PDL.

La finalul discuţiilor cu aleşii PDL, premierul a declarat că Guvernul doreşte un calendar cât mai scurt de angajare a răspunderii  şi consideră că măsurile pot fi calculate drept valabile începând cu 1 iunie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite