Prigoană candidat, furtună în PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prigoană a ocupat primul loc în sondajele interne  ale PDL privind Primăria Capitalei
Prigoană a ocupat primul loc în sondajele interne ale PDL privind Primăria Capitalei

Silviu Prigoană va intra în cursa pentru Primăria Capitalei din partea PDL, chiar dacă a fost contestat de latura intelectuală a partidului.

Preşedintele PDL Bucureşti Elena Udrea a anunţat, sâmbătă, că Silviu Prigoană este candidatul partidului pentru Primăria Generală a municipiului Bucureşti, în ciuda faptului că a fost contestat public de către Cristian Preda, Theodor Paleologu şi Teodor Baconschi.

„Domnul Prigoană are poziţia cea mai bună în topul membrilor PDL Bucureşti, e un om care îşi doreşte să candideze, să câştige, va câştiga, e onest, e competent, a demonstrat că ştie să facă ceva în viaţă, e familist, are toate datele să fie votat de bucureşteni", a punctat Udrea.

Silviu Prigoană, proaspătul candidat al PDL la Primăria Capitalei a declarat că, în eventualitatea în care va câştiga fotoliul de primar general, va avea ca priorităţi problema locurilor de parcare, a câinilor comunitari şi asigurarea securităţii cetăţeanului, menţionând că aceste proiecte se pot rezolva în decurs de şase luni, cu minim efort financiar.

Prigoană a spus, referitor la problema locurile de parcare că acestea există, dar că sunt ocupate de cele 60.000 de maşini, care nu au mai fost mişcate de ani buni. „Când se va trece la salubrizarea conform unui proiect al Consiliului General, cu parcarea alternativă pentru curăţarea domeniului public, atunci vom şti exact câte maşini au ocupat domeniul public", a punctat Prigoană.

Referitor la conflictul cu intelectualii din PDL, Prigoană a declarat că a greşit atunci când a ieşit în spaţiul public, chiar dacă a fost atacat de către fruntaşii partidului.

„Nu-mi cer scuze pentru ce am făcut, dar am greşit. Nu trebuia să ies în spaţiul public cu afirmaţii, chiar dacă am fost atacat, ca potenţial candidat al PDL, de către fruntaşi ai PDL", a răspuns deputatul.

Cine este Silviu Prigoană?

Silviu Prigoană, născut la 22 decembrie 1963 la Gherla, se descrie pe propriul site într-un mod inedit: „Educaţie: bună, foarte bună, 7 ani de acasă în principal, restul nu contează; Cariera: fulminantă în media şi protecţia mediului; Recunoaştere: internaţională; Realizări: Honorius; Silvius; Maximus; Eduard Gabriel".

Cei nominalizaţi sunt copiii lui. Deşi nu a menţionat acest lucru în prezentarea pe care şi-a făcut-o pe blog, Silviu Prigoană afirmă că a obţinut licenţa în Drept de la Universitatea „Banatului" din Timişoara în 2011.

Prigoană a câştigat în decembrie 2008 un mandat de deputat, obţinând peste 50%, la primul scrutin pe sistem uninominal. „O să insist să schimbăm Constituţia şi să desfiinţăm Senatul", susţinea el. În 2010 a propus legalizarea prostituţiei, trecerea presei scrise şi online sub autoritatea CNA, sau schimbarea denumirii oficiale a persoanelor de etnie rromă din „rrom" în „ţigan".

În 2001 a înfiinţat Realitatea TV, apoi, în 2003, a lansat TV Sport, urmat de Etno TV şi Taraf TV. Mai deţine şi revista „Taifasuri", firma „Rosal Ortopedic" şi RTL (Romanian Television of America), precum şi postul de radio Etno FM.

Cum s-a rupt alianţa cu UNPR

Elena Udrea a precizat că protocolul cu UNPR pentru alegerile locale la Capitală nu va mai fi semnat, dar că liberal-democraţii rămân parteneri cu UNPR „la nivel naţional şi la Bucureşti".

Liderul PDL Bucureşti a spus că principalul motiv pentru care alianţa cu UNPR la Bucureşti nu se va mai realiza îl reprezintă faptul că Uniunea a pierdut candidatura lui Piedone, la Sectorul 4, care a anunţat că va participa la scrutin sub sigla USL.

Piedone a câştigat alegerile din 2008 ca membru al Partidului Conservator. În 3 noiembrie 2011, primarul sectorului 4 a anunţat că în 2012 va candida pentru un nou mandat din partea UNPR, susţinând că a ales să nu trădeze alegătorii din sectorul 4.

Mai mult, liderul PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, în luna decembrie a anului trecut, că întreaga campanie electorală PDL-UNPR din 2012 va fi condusă de primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Însă, în urmă cu trei zile, liderul PSD Victor Ponta a anunţat că Piedone va candida din partea USL pentru un nou post de conducere în cadrul Primăriei Sectorului 4. „Tot timpul am fost membru PC. Nu trădez cetăţenii sectorului 4, voi rămâne loial acestora", a declarat Piedone în urma anunţului.

La întâlnirea de sâmbătă, Elena Udrea a prezentat şi situaţia candidaţilor la primăriile de sectoare. Astfel, Teodor Paleologu va intra în competiţie pentru Primăria Sectorului 1, Liviu Negoiţă va candida la Sectorul 3, iar Cristian Poteraş va încerca să obţină un nou mandat la sectorul 6.

Elena Udrea a adăugat că PDL va desemna reprezentanţii în câteva zile. „La celelalte sectoare vom pune candidaţi. Erau ale colegilor de la UNPR. Avem analize să ne desemnăm candidaţii proprii. Îi veţi afla în zilele următoare", a conchis Udrea.

"Nu-mi cer scuze faţă de intelectualii partidului, dar am greşit. Nu trebuia să ies în spaţiul public cu afirmaţii."

Silviu Prigoană deputat PDL

"Domnul Prigoană e onest, e competent, e familist, are toate datele să fie votat de bucureşteni."

Elena Udrea preşedinte PDL Bucureşti

Război pe blog Preda-Udrea

Cristian Preda: Nu-l susţin pe Prigoană

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a criticat, pe blogul personal, desemnarea lui Silviu Prigoană drept candidat la Primăria Capitalei.
„PDL Bucureşti a ales între Silviu Prigoană şi mine.

Primul va fi candidat la Primăria Bucureştiului. Am luat notă de această decizie, dar nu pot susţine candidatura celui care a cerut excluderea mea drept condiţie a propriei sale participări", s-a arătat nemulţumit Preda.

Eurodeputatul a menţionat că formaţiunea din care face parte nu vrea să înveţe din greşeli, fiind posibil  ca formaţiunea să înveţe doar din înfrângeri.

„Situaţia politică actuală e dezastruoasă, fiindcă până ieri toate opţiunile păreau să fie proiectate cu totul altfel. Am fost, de altfel, singurul care a spus că proiectul colaborării electorale cu UNPR e o eroare. Dar PDL nu vrea să înveţe din greşeli. S-ar putea să înveţe doar din înfrângeri", a scris Cristian Preda.

Elena Udrea: Prigoană va câştiga

Liderul PDL Bucureşti Elena Udrea a notat, pe propriul blog, că eurodeputatul Cristian Preda nu a fost eligibil pentru Primăria Capitalei, din cauza procentului infim înregistrat în sondaje, precizând că cei care atacă deciziile partidului sabotează organizaţia din interior. „Scorul domnului Preda era undeva în interiorul marjei de eroare, deci nu l-am putut susţine oricât am fi vrut", a subliniat Elena Udrea.

Fostul ministru al Turismului a adăugat că organizaţia poate câştiga bătălia electorală pentru Bucureşti, în ciuda tuturor opoziţiilor interne.
„Iar aici mă refer, din păcate, şi la cei care atacă şi după încheierea competiţiei interne candidatul desemnat, sabotând astfel partidul şi plasându-se în afara organizaţiei.

Silviu Prigoană este candidatul pe care bucureştenii îl plac cel mai mult, oricât s-ar minuna unii, şi care a fost votat de 60% din cetăţenii colegiului său in 2008", a arătat Udrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite